torsdag 28. mai 2009

Forresten...

...HVIS vi mot formodning ikke skulle komme av flyet på Værnes, så har vi blitt tatt av lynet. Til tross for at vi sitter med Hawaiianas!! Makan til uvær har vi aldri sett. SOS- over!!

Gåttabaan - vi er FERDIGE!!!!!!!! :-)



"Kom vi ikke i forrigårs?!"
Syv uker i praksis i Montenegro er OVER!
Vi visste ikke om vi skulle hyle,skrike,slå hjul(Kristina gjorde faktisk det,da..)eller ta salto. Etter en grillparty-middag med alle fysioterapeutene på pauserommet (inkl.røyking og drikking av øl av samtlige fysioer?), fikk vi papirene våre på en godkjent praksis, gav gavene til veilederne, susset takk og farvel og tok et siste innåndingsdrag av asbest-lufta før vi STYRTET ut! FERDIGE MED PRAKSIS 2.ÅR!!!!! :-)
Geka hadde ønsket seg en perfekt avslutning med å kjøpe is på Dodo, favorittisbaren vår langs promenaden, og det fikk hun! Vi kjøpte oss is og koset oss mens vi smilet fra øre til øre :-)
Vi fortsatte feiringen med å ta en liten spasertur i Herceg Novi, Kaja fikk til sin store glede tatt av alarmen som ikke ble tatt av på kjolen hun kjøpte i Dubrovnik. Vi var ute på jakt for å finne en butikk som kunne ha noe så fancy som alarmer på varene sine...Litt lite optimistiske gikk vi inn i en klesbutikk av den bedre sorten, og jammen begynte det å storpipe. YESSSSSS!!!!!!!!!!!!!!! Tror ekspeditøren for første gang så en kunde rope av glede for noe sånt ;-)
Deretter kjøpte vi oss det som finnes av tacoingredienser (egentlig ikke noe annet enn grønnsaker og spaghettisaus) og tuslet lykkelige hjem til leiligheten.
Det ble en kjempekoselig kveld med tacospising, høring på musikk og venninneprating på sofaen mens lynet SLO ned og lyste opp hele himmelen til langt på natt...Kristina forlangte at begge to skulle sitte med Hawaianasene (sandaler) slik at vi overlevde et evt lynneddslag - og det gjorde vi :-) Et sånt torden-og lynvær har ingen av oss opplevd maken til tidligere....

Deretter tuslet vi i senga og pustet lettet ut over å endelig være ferdig med praksisen og snart med 2.år på studiet :-)
Natten i forveien skjedde et nytt tilfelle med "antasting" av Kaja. Hun våknet midt på natta av at noen lå å pjusket armen. Hun slo opp øynene og så Kristina i full rulling i retning Geka-armkroken ;-) Kaja vendte forsiktig ryggen og aksepterte å få en arm godt henslengt rundt henne. Vi er som dere ser fortsatt veldig glade i hverandre!
Noen timer senere på natten våknet Kristina i panikk. Hun hadde blitt LAM! Hele livet gikk i reprise mens hun fant mulig årsak: Hunden som hadde blitt så glad for kos at han kloret opp låret hennes. Stivkrampe - parese i armen!!! Hun deiset den rundt i alle retninger uten å kjenne den, før den sakte men sikkert våknet til liv....Hadde nok bare ligget litt for lenge over kroppen til Geka ;-)

I dag våknet vi opp til overskyet vær. Like greit tenkte vi, med temmelig dårlig samvittighet for lesingen... Ble noen lesetimer i senga, før vi begynte å pakke kofferten. Nå vil vi HJEM! :-)
Dagen har bare gått med til lesing, pakking og spising av pasta og salat (ble brått avbrutt da Kaja fant en LARVE oppi fatet sitt). Tuslet ut og kjøpte oss en is som dessert, og nå sitter vi her klare til å legge oss igjen. Jammen fikk vi slått ihjel denne "vente-dagen" også ;-)

Og en siste ting: VANNET HAR KOMMET FOR GODT!!!!!!!!!!!!!!!!! Nå er den årlige(!?) rensingen av rørene fra Kroatia ferdig og innbyggerne har vann helt frem til neste mai!

Selv om vi er veldig glade i byen og landet kjenner vi at det skal bli utrolig godt å komme hjem til Norge! HURRAHURRAHURRA! Fam.Børøs hjemmelagde pizza kommer til å ta oss til himmelen! :-)

Ses snaaaaart!

"Å eg veit meg eit land langt der oppe mot nord, med ei lysande strand mellom høgfjell og fjord."

tirsdag 26. mai 2009

Nedtellingen er i gang!


Da er det jammen ikke mange dager igjen til vi entrer norsk jord! Vi skal ærlig innrømme at vi ikke gjør stort annet enn å telle sekunder, minutter og timer til vi har vasket oss ut av leiligheten og setter kursen mot Dubrovnik! :-)
Siste dagen på instituttet i morgen! Vi har med gave til veilederne - brunost og lys!

Litt frustrerte må vi fortelle at vi lagde en veldig trivelig videodagbok som vi tenkte å legge inn på bloggen, men ettersom dataen til Kaja har fått fullstendig nok av Montenegro og har tatt selvmord, får vi ikke tak i denne videoen.....

Internetten er fortsatt ustabil, i likhet med vannet - så nå sitter vi med vår faste cappucino (eller kappusino som det heter her!) og drikker den laaaaangsomt mens vi skriver på pc`n for harde livet. Kaja må dessverre sitte som tilskuer og moralsk støtte ved siden av!

Vi har forresten funnet ut litt mer om vannmysteriet. Det er visst helt vanlig her og alle vet om dette: Vannet blir skrudd på av kroatiske myndigheter (får vann fra Dubrovnik)hver dag mellom 7 og 9 på morgenen, og 19 til 22 på kvelden. Det har vi blitt fortalt først nå, så nå er det litt enklere å planlegge doturer og vasking av klær ;-)

Mens vi solet oss og prøvde å lese ved sjøen i dag kom den snille mannen som vi har begynt å like så godt med et sp.mål, mens han kysset hendene våre..."Kan dere skrive et visum til meg så jeg kan komme til Norge?" Hm, skjønte vi ikke at denne unormale vennligheten hadde en baktanke? Han ville så inderlig komme til Norge for å jobbe og tjene penger ;-) Nå må vi skifte badeplass..........

Nå skal vi bare nyte siste dagene i dette landet, kose oss i den TRYKKENDE varmen og si takk og farvel med instituttet! Mamas (and papas!), we`re coming home! :-)

Stor smask fra en svidd Geka og en litt mindre svidd Kristina

lørdag 23. mai 2009

...da var vi plutselig alene igjen.....











Etter en uke med kjempekoselig besøk av kjære mamma,Kjell og mormor til Kristina, er vi nå to ensomme sjeler igjen :-) Uka har FLYDD og det sier vel ikke annet enn at vi har hatt det veldig fint! Bortskjemte har vi blitt med påspandert restaurantmiddag hver kveld, med unntak av den eneste gangen vi inviterte til middag hjemme i leiligheten vår ;) (Da Kristina sovnet mens Kaja leste opp et tiltak på en av kasuistikkene, og ikke ble vekt før Kaja hadde ordnet middagen og middagsbesøket hadde kommet!!!!) Det ble en riktig så trivelig kveld med god middag, vin og jorbær til dessert. Og ikke nok med det - den enorme tv-skjermen ble slått på for 2.gang og vi koset oss med å se Saturday Night Fever på dvd! Det rykket bittelitt i rockefoten til Travoltas herlige moves og vi hadde en strålende aften!
Ellers har uka gått med til å være på instituttet mens besøket har koset seg ved sjøen i det strålende og steikvarme været. På kveldene har vi møttes og ruslet på ulike restauranter både i Igalo og Herceg Novi. Kristina tok også med familien på en heldags-sightseeing rundt Kotorbukta, hvor vi besøkte både Kotor og Budva. Gjengen hadde store forventninger i forkant og ble langt fra skuffet! Byene falt veldig i smak for alle tre og vi fikk sett stort sett alt gamlebyene hadde å tilby :-)Trange gater, koslige kafeer og restauranter, gamle ortodokse kirker, promenader, åpne havet, nydelig badetemperatur til badenymfen Kjell, Kotor by night i full belysning oppover langs fjellet bak ++
Spreke mormor klatret nesten opp til toppen av Kotorfjellt, men snudde i tide med Kristina og gikk ned for å ta en kaffe mens mamma Torill og Kjell klatret til topps. Vel nede ca en time etter oss var de storfornøyde med hele ruta og utsikten opp til toppen. Har lagt inn et lite album med noen bilder fra dette i linken til høyre under "Life here is gold!"
Været her nede er nesten for varmt og vi kan ikke gjøre annet enn å kjøle oss ned hver halvime for å overleve. Siste dagene har vi prøvd å lest til eksamen ved sjøen,noe som vi merker ikke er like effektivt som på lesesalen på skolen.....
Skitt au, vi lever bare en gang og nyter livet! ;-) Vi har i allefall vært litt flinkere til å tenke sånn nå som vi har hatt besøk og koset oss. Naziregimet har slått noen sprekker, selv om trappetreningen og lesingen ikke har vært helt glemt. Vi føler vi har ladet batteriene til den siste uka i vårt Montenegroliv. Vi har det utrolig fint her nede, men kjente at vi gjerne kunne tenkt oss å lure oss i koffertene når gjengen reiste i dag....Vi savner dere hjemme og ALT som har med Norge å gjøre! :-)
Og dere lurer kanskje på om vannproblematikken her nede er løst? N.e.i. Her nede finnes det som sagt ingen raske løsninger, så i dag tok vi endelig en ordentlig dusj etter TO dager i 30 steikende varmegrader, 424234325 duppingser i Adriaterhavet, trappetrening osv....Robinsonekspedisjonen er jo rene barnematen i forhold! Heller ikke noe kjempesærlig å ikke kunne trekke opp i toalettet ;-)
Men i kveld kom vannet og vi ble som to nye mennesker etter at vi fikk bort alle lagene med skitt!
Nå har vi også fått internett og vi sitter bare og gliser og nynner - en eller annen bønn har tydeligvis nådd frem ;-)
Håper alt står bra til med alle der hjemme. Som sagt er dere savnet og vi ses om ikke lenge! Plutselig er vi hjemme! (Og burer oss inn med panikklesing i 14 dager til eksamensmarerittet...men etter det er det jammen FERIE!)

Vi vil også sende en ENORM takk til vårt kjære besøk som har vært utrolig god å ha her nede ei ukes tid :-) Takk for alle gode middager, hjelp med vasking i leiligheten, turer og ikke minst "overbevisning" om at en liten dukkert i Adriaterhavet slettes ikke er fælt...! (Og veldig bra for den korte lunta til Kristina når gradestokken kryper over 30 grader i skyggen!)

Nå skal vi komme oss i seng i rett tid, slik at vi er klare for en ny dag med trening, lesing og soling!

Laco noche, Noruega! :-)

"Familien er hjertets fedreland."

Livets glade dager i bilder..:-)










fredag 22. mai 2009

INGUNN 25 ÅR!!



Gratulerer så masse med dagen, søster!! 25år og halvveis til 50:-) Dokker e fortsatt velkommen helga etter hjemkomst altså, vi hadd blitt meeeget glad..det ligg jo en Montenegro-pakke å vente veit du! Ha en fin dag:-)

Stor klem fra Kaja og Kristina!!

onsdag 20. mai 2009

GRATULERER MED DAGEN..




..KJÆRE LINE!!! Håper du har hatt en strålende dag, akkurat som du selv er..:-)Håper vi sees snart igjen, i mellomtida får du øve videre til å bli nord-norges flinkeste fysioterapeut;-)

Stor bursdagsklem fra Kaja og Kristina!!

søndag 17. mai 2009

Hipp hipp hurra for 17.mai!



Gratulerer med dagen alle sammen! :-)
I dag kom endelig den store dagen (Kaja har ventet og ventet...)
Etter en kjempetrivelig gårkveld med mamma Torill,Kjell og mormor Hjørdis på restaurant, avtalte vi at vi måtte sove utpå litt før vi tok promenadeturen til Instituttet for å være med på 17.mai arrangementet. Selv om vi har gått rundt og ikke gjort noe som helst fornuftig siste ukene på instituttet, har vi ikke greid å stille det enkle spørsmålet "Når starter 17.maifeiringen?". Så vi tok sjansen på at det sikkert ikke startet noe tidligere enn rundt 12 og avtalte at besøksgjengen vår skulle komme til oss rundt halv elleve før vi gikk i "minitog" til Igalo.
Vi våknet til fint og VARMT vær, satte på korpsmusikk og begynte å støvsuge. "Herregud, vi får jo besøk!?" Deretter spiste vi frokost på verandaen (fortsatt korpsmusikk i bakgrunnen) før vi pyntet oss til den store dagen :-) Den store dagen til Kaja ble ENDA bedre når hun fikk koselig mammamld på mobilen og en telefonsamtale fra kjære mormor der hjemme på Ranheim... De hadde visstnok strålende fint vær og skulle feire 17.mai på tradisjonsvis :-) Hjemmelengselen trengte seg nok sakte men sikkert på hos lille Geka i dag...

Litt før elleve observerte vi tre bortkommne mennesker med flagg nedenfor leiligheten. Så koselig med besøk!!!! Vi tok en hipp hipp hurra til hverandre (mens folk rundt lurte fælt), før vi hentet gjestene våre utenfor døra. Det ble en omvisning av vår flotte leilighet før vi satte oss i det fine været på verandaen og tok en Baileys rundt flagget ;-)
Deretter begynte spaserturen langs promenaden i retning Igalo. Etter en halvtimes gange med folk som ropte "Norwegia" og "Gratulations!" til oss der vi gikk med brede smil og flagg, møtte vi en gjeng med svensker. De gratulerte oss med seieren i Grand Prix!?!?! Jasså? Med hakeslepp og flagget i hånden skjønte vi at ALLE som hadde sett oss gå rundt med flaggene (inkludert svenskene!) trodde vi gjorde det i ren stolthet over Alexander Rybaks`seier i Grand Prix? Haha! Vi spiste og koset oss med en bedre middag etter at besøket ankom i 22-tiden i går og ante ingenting om hva som foregikk i Grand Prix....

Vel fremme kom vi til et helt tømt institutt. Aldri før har det vært så lite folk der....Vi greide å få tak i en nordmann som kunne fortelle at alle nordmennene hadde tatt en siesta etter 17.maifeiringen som hadde vært helt siden 9.00. Kristina turte nesten ikke å se på Kajas reaksjon når hun innså at alt av korps,tog,drillpiker,HURRA!,is og glade nordmenn hadde foregått mens hun støvsugde og gjorde seg klar til den store dagen.......
Bittelitt skuffet tok vi en liten omvisningsrunde på instituttet før vi tok taxi inn til gamlebyen i Herceg Novi. Selv om dagen ikke ble helt som planlagt ble den likevel veldig koslig!:) Vi koset oss med en nydelig lunsj og god drikke på en restaurant i gamlebyen. Kaja ble kalt "The queen" av servitøren mens han vartet henne opp med all slags sjarmerier. Det toppet seg for lille Kaja når han satte seg ned på kne i frierstilling og kysset hånden hennes ;-) Hennes første rødming på HELE turen meldte seg....!

Etter dette var vi slitne og tuslet i retning leiligheten vår. Vi tok en god dessert ved sjøen, før vi gikk til leilighetene våre og tok en liten siesta. Man blir slitne av en slik annerledes 17.maifeiring også! ;-) Etter en god siesta møttes vi for å spise (jo, vi gjør litt mer enn å bare spise...) på en av restaurantene langs promenaden.

Når vi kom inn i leiligheten ble det tannpuss og litt "ro-ned-eksamens-angst-samtale" før vi plutselig merket noe rart på pcene våre: Internettsignal!?!??!
Vi slo nærmest hjul og salto i senga - før vi i neste øyeblikk trykket vilt på hver vår data uten å engang ha tid til å veksle et ord ;-)
Nå ber vi bare om at dette ikke skal være nok et lurenett som faller ut om noen timer igjen....Hører dere ikke noe mer fra oss i morgen, har ikke bønnen nådd frem.
Takket være internetten fikk vi sett 17.maibilder fra familien Børø på Ranheim til Kajas store glede. Så ut til å være en riktig trivelig feiring, selv om det manglet et viktig ledd....:-)

Nå er vi trøtte og må lade opp til vi skal møte selveste dekanen på universitet her nede!
Håper alle har hatt en strålende dag og feiring! Både av Grand Prix-seier og nasjonaldagen ;-)

Stor nattaklem fra oss to

lørdag 16. mai 2009

KRISTINA HAR BURSDAG! :-)



Gjett hvem som ble overøst av ballonger, gave og bursdagssang på senga 00.08 i natt!?
Geka hadde planlagt dette lenge og grundig - og jammen fikk hun rørt frem noen tårer i øyekroken til bursdagsbarnet! Tenkt å ha så gode venner! :-)
Et nydelig smykke og øredobber, ballnger i alle slags farger og sist men ikke minst, en flott gjennomført bursdagssang MED dans!
Kristina har fått bestemt hele dagen sin og den har vært slik:
Sove UTEN vekkerklokke
Deretter gikk vi ned på Copas (en av favorittrestaurantene) og spiste frokost og drakk nydelig iskaffe
Tuslet hjem og begynte så smått å lese litt i sola
Bare koselig venninneprat på sofaen på verandaen
Fikk velge egen drill-dans som Kaja gjennomførte i ballonghavet på verandaen og med flagg BARE for Kristina!
Deretter har vi trent litt styrketrening....og nå sitter vi på internettkafe og koser oss på facebook og bloggen :-)
Kristina er så fornøyd som aldri før og enda har ikke den største go`biten kommet: Mamma Torill, Kjell og mormor kommer om to timer til byen! Vi har reservert bord på en koselig restaurant og skal kose oss siste timene av dagen der. Nam!
Kristina ble også rørt av tidenes fineste bursdagsgave av sin kjære: Egen bloggside med bilder, nydelig tekst og invitasjon til restaurant, konsert i Olavshallen med Thomas Dybdahl og Trondheimssolistene, etterfulgt av en kjærlighetsdate på Kos bar&lounge. Hun gleder seg og kunne ikke fått en bedre gave (og kjæreste!) :-)

Vi lever forresten fortsatt i håpet om å få internetten tilbake og lover å ta igjen ALT av oppdatering, ting vi har lært, motto og ikke minst bilder! Det har nemlig skjedd mye rart og vi har lært mye nyttig og unyttig de siste dagene også ;-)

Ha en strålende 17.maifeiring i morgen, kjære godtfolk!
I morgen er det den store dagen til Kaja og Kristina lover å gjøre ALT for at hun får høre seg lei på korpsmusikk, spise seg lei på is, drille seg sliten og rope hurra til hun mister stemmen! :-) Alt for at hun skal få en like strålende dag som Kristina har fått!

HIPP HIPP HURRA!!!



I dag er ikke hvilken som helst dag..nei, verdens beste Kristina har bursdag!! En gledens dag i Montenegro :) det har ikke vært noen stor stå-hei-fest, men litt ekstra kos har et da blitt. Håper dagen DIN har vært FIN!!

GRTULERER MED DAGEN, KJÆRE KRISTINA!!

"Virkelig vennskap er en plante som vokser langsomt."

Klatre-klem fra Geka:)

tirsdag 12. mai 2009

MAYDAY MAYDAY!!!


Okei, etter et par mailer om abstinenser og savning av blogg, må vi dessverre meddele at vi har mista internetten..rettere sagt; gravere og byggere uttafor leiligheten har KUTTA ledningen. Vi har faktisk litt abstinenser selv, men etter at det største sjokket har roet seg, har vi kommet fram til at internett de siste tre ukene her ikke er det verste som kunne ha skjedd oss! Uansett, vi LOVER å oppdatere så fort vi smetter oss innpå en internettcafe!! :) Har skjedd litt av hvert, det aller beste- vi har fått SOL!!!:-D Steiking står på planen hvert ledige minutt, så fargen kommer da smått om sen den også!


Laco noche!! XOXO KajsogKris

torsdag 7. mai 2009

Hvis jeg fikk leve et liv til..

...da ville jeg gjøre flere feil

Jeg ville koble mer av og være mykere,

Jeg ville være dummere enn jeg har vært på denne reisen

Jeg skulle ta saker og ting mindre alvorlig, ta flere sjanser, bestige fjell, og svømme i flere sjøer

Jeg ville spise mer iskrem og færre bønner

Jeg kom kanskje til å få flere bekymringer, men jeg skulle ha færre innbilte

Dere skjønner…. jeg er et sånt menneske som lever forsiktig og sunt,time etter time, dag etter dag

Jo visst har jeg hatt mine fine stunder, og hvis jeg fikk gjøre det om igjen,skulle jeg prøve å ha bare stunder

En stund om gangen, istedet for å leve så mange år på forskudd

Jeg har vært en sånn person som aldri går noe sted, uten termometer, varmeflaske, regnfrakk og fallskjerm

Hvis jeg fikk leve mitt liv en gang til, skulle jeg pakke mindre i vesken

Hvis jeg fikk leve en gang til, skulle jeg begynne å gå barbeint tidligere enn våren, og fortsette med det lenger ut på høsten

Jeg ville danse mer, kjøre mer karusell,

- og jeg skulle plukke flere tusenfryd.



Et dikt til dere der hjemme sånn på tampen av uka, som vi har nede har begynt å leve etter:) Bloggingen tar seg mer opp når Kristina og Kristian David kommer tilbake fra turen sin,de har det helt supert, nyter alt av godene Kotor og Budva har å by på:) Kaja har det finfint hun også, men rart hvor man er blitt vant med å bo oppå hverandre! Skal no jammen bli godt å sees igjen, dobbeltsenga blir fort for stor med en tom høyreside..

God natt fintfolk, ciaooo :-)

onsdag 6. mai 2009

Go` kveill i stuggu! :-)




I dag våknet vi ENDA trøttere enn noen gang før, men greide likevel å jogge til instituttet før vi slengte oss med i Bechterew-gruppas gåtur. Vi tuslet etter troppen et godt stykke nord for Igalo og koset oss i sola. Kosen ble brått avbrutt av at en SLANGE (hvit og turkis!) lå på bakken, død heldigvis. Kristina lettet i noen meter, mens Kaja som vi på forhånd trodde hadde den største angsten for slanger greide å på et mirakuløst vis å holde roen...Kristina har sin forklaring på dette: Kaja hadde rett og slett brukt opp all angst og slitt ut hele sitt limbiske system i forkant ;-) Hun måtte nemlig løpe hele veien til instituttet med 4 store hunder HAKK i hælene i morges...Hun greide bare å stotre frem "Kristina,nå kjenner jeg at jeg kan begynne å gråte." Stakkars lille Kaja - eksponeringsterapien ble visst litt i overkant ;-)

Etter en eeeeeendeløs lang dag med trasking etter ingenting, kjeft for å ha sittet med en fot oppe på en plaststol og solet oss ute ved inngangen kom endelig den eneste "pasientavtalen" vår som vi selv hadde arrangert. En av de norske pasientene med CP stilte frivillig opp til en liten undersøkelse med oss :-) Etter en liten time med han ble vi møtt av en kjekkas ved navn Kristian David utenfor instituttet. Han fikk æren av å bli med inn på instituttet for å se og lukte hvordan tilstanden der inne var....alt han sa etterpå var dette:" Jeg ser for meg et forlatt sykehus etter en landepest...." (?) Vi kan gå god for det,egentlig...

Deretter gikk vi hjemover i NYDELIG vær og tok en god lunsj på balkongen :-) Etterpå presset hele kjærestegjengen seg gjennom en sprunglauføkt. Og tror dere ikke gentlemannen serverte oss en fantastisk god middag i kveld også? Jodda! Desserten ble tatt langs promenaden mens vi så på himmelen og sjøen og fikk en real innføring i "Det sorte hull", alle galaksene, universet ++++, mens Kajas dødsangst sakte men sikkert presset seg på. Kristina kjøpte egentlig is for å være med i gjengen, men det var ikke noe problem. Kaja har fått tilbake is-appetitten sin og fikset den biffen! :-) Etterpå måtte vi begynne å traske hjemover igjen fordi Kaja plutselig følte seg så "frøssin". Hadde sikkert 32 grader i kroppstemperatur etter all isen ;-)

Nå tar vi kvelden og satser på like fint vær i morgen! Kristian David og Kristina reiser på en liten honeymoon til Kotor og Budva, mens Kaja skal kose seg på verandaen med sol, bøker, musikk og kanskje bittelitt Paul.....:-)

God natt,folkens!

"Det er så fristende å tenke ting som: I et parallelt univers er jeg sikkert en svale."

tirsdag 5. mai 2009

Tjenare;)

I går var det ikke dårlig nett som hindra oss fra den daglige oppdateringen, derimot en travel, kjempekoselig dag..med en mann i hus som vet mer om byen vi bor i enn det vi selv vet,(etter å ha vært her i to dager..) har vi litt å ta igjen:-)

Vi hadde oppholdets hittil verste dag på instituttet. Makan til trøttere trønderjenter skal man lete lenge etter! Eller, som Kristina så fint sa; "hadde jeg fått EN dag med vinger, skulle de bli brukt idag.." Ikke så motivere å løpe de 3.6km (i følge Kristian Davids super-pulsklokke..) hjem til leiligheten bestandig. Vel hjemme ble det en lunsj på verandaen i SOLA!:-)

Mens vi var flittige studenter benyttet den arbeidende medisineren KD tida til å varte opp med biff, rødvin, grønnsaker og pommes frites..mmMmMmmM!!:-D Den ble fortært ute på verandaen i mørket med levende lys. SÅ god og masse mat har vi ikke spist på heele oppholdet!! Etterpå ruslet vi ned til den nyåpnede, freshe cafeen som ligger to min fra leiligheten der det ble litt godsaker på oss:-)

"Heller en tarm revnet enn en skjefull levnet."

søndag 3. mai 2009

Da er familien utvidet! :-)



Kaja har vært kjempeflink og voktet trygt over huset mens Kristina hentet sin kjære i Dubrovnik. Enkel og snedig som hun er la hun seg trygt og godt alene i dobbelsenga, uten å lufte opp et eneste vindu ;-) Kristina og Kristian David kom til Dubrovnik by i 22-tiden i går kveld og sjekket inn i en kjempekoslig leilighet. Deretter tuslet de ned til gamlebyen og spiste en god middag. Kaja koste seg med kornblanding og litt lesing av pensum...;-)
Kristina var i ekstase for å møte kjæresten, samtidig som hun faktisk kjente et lite savn for den andre kjæresten hjemme i Herceg Novi ;-) Men etter en nydelig dag i Dubrovnik med lesing av god bok på koslig kafe, tusling rundt omkring og bare pleiing av kjærligheten - ble det gjenforening vel hjemme i Herceg Novi på ettermiddagen. Og siden det har vi vært et stort kjærestepar på tre!
Dagen (som har vært den desidert beste med SOL nesten hele dagen!) har gått med til trening (Kaja trente før Kris&Kris kom), litt soling på verandaen og en god middag på restaurant etterfulgt av dessert på isbaren...til Kaja og Kristian Davids store glede! :-)
Nå er det slutt på helgekos og tilbake til naziregimet. Vi er allerede altfor sent i seng, så nå avsluttes bloggingen.
Kaja har flyttet territorium til sofaen på stua for en ukes tid og tar dette svært godt :-)
Vi gleder oss over å ha fått et nytt kjærestemedlem for ei uke! Et mannebein er i hus! :-)

God natt,kjære hjemlinger!

"Hva jeg ville ha gjort annerledes hvis jeg fikk leve livet mitt om igjen? Da ville jeg hatt midtskill."

lørdag 2. mai 2009

Laurdag..


Guri, så utrolig herlig å våkne opp på en lørdags morgen med solstråler gjennom ruta!! Det er vel som dere har fått med dere, ikke akkurat et dagligdags privilegium her i gården.. Vi smatt oss kjapt inn i bikiniene og spiste frokosten ute på verandaen, smurte oss godt inn ed solkrem og var foreredt på noen timers steiking, nam!! Vi kosa oss med litt småsnacks- idag har temaet vært coxartose..vi ligger litt mellom barken og veden når det gjelder den lesinga vi, har vært vanskelig å finne motivasjon for å være ærlig..men litt ble det no ihvertfall, og det er jo fortsatt leenge igjen til eksamen;) Midt i lesinga fikk vi nok en gang besøk av vår faste leieboer Paul, men tror dere ikke han hadde sagt ifra til resten av gjengen at her i gården var det mat å få..så vi har vært due-damene idag:)

Men idag var dessverre intet unntak- sol-lykken kan visst aldri fullføres, så etter et par timer var vi fint nødt til å vanke innendørs igjen med halen under beina, da tordenbulderet og et skikkelig regnvær kom over byen igjen. Akk, dette er en motivasjon-killer i seg selv..! Deretter ble det en ny motbakke-økt.

I kveld er Kristina i Dubrovnik- hennes kjære Kristian David har entret landet, og de kommer til leiligheten i morra. Så nå er Kaja herre over eget hus, og vokter med alle sine instinkter. Første døgn fra hverandre på tre uker- og vi merker det er litt rart, nesten så savnet er der allerede;)Vi har jo blitt kjærestepar vi!

God natt i alle hus og heim!

"Husk at glemme bagateller. Husk at nemme hvad det gælder. Husk at elske, mens du tør det. Husk at leve, mens du gør det."

En strålende dag! :-)


I dag, 2.mai, er det den desidert fineste dagen! BLÅ himmel og SOL!:-) Vi vet hvorfor: Kristinas kjære søster,Janne, og "svigerfar" Per Ove har bursdag i dag! Og ikke nok med det; Kristian David kommer på besøk til oss i dag! :-) (Kaja blir IKKE femte hjul på vogna, vi blir ett stort kjærestepar alle tre)
Håper dere får en strålende dag begge to og at dere får alt dere fortjener! Flottere mennesker enn dere skal man lete lenge etter (og aldri finne...)
Janne: Lissjert kunne ikke fått en bedre søster enn deg. Du betyr så mye for meg! Hils Erika som sikkert er kjempestolt over mamma i dag ;-)
Hurra,hurra,hurra! :-)

Stor bursdagsklem fra oss

Budva!





NÅ er det oppdatering fra dagen i går som ble tilbringt i Budva - en by 2 timers kjøring herfra i retning Albania:
Dagen startet med at Kaja lå i senga og dundret korpsmusikk mens hun gjorde alle drillbevegelsene uten drillstaven sin. Et bredere glis har ikke vært vist tidligere på denne turen...1.mai er en veldig stor dag for korps-Kaja og Kristina gjorde sitt beste for å virke som at dette var en flott dag og at hun likte "senge-showet" til Kaja :-)
Deretter spratt vi opp og sprang frem og tilbake mellom klesskapet og speilet. Kjole? Kort shorts? Bikini under eller bare ta med? Det var nemlig sol ute og vi var ville av begeistring. Budva hadde utifra ryktene noen nydelige strender vi kunne nyte med noen deilige drinker fra kafeene på stranda. Jadda, dette var lykkens dag! :-)
Under bussturen (som nå var en buss i normal størrelse og hadde støtdemping) kom gradvis skyene og vi skjønte at tålmodigheten vår nok en gang skulle settes på prøve... Vel fremme i Budva begynte det å STYRTREGNE akkurat i det vi satte foten ut av bussen. Ikke ante vi hvor noe som helst var. For oss så Budva ut som en stusslig "by" på størrelse med Snåsa. Alle drømmene om nydelig strand, fancy kafeer og bra butikker forsvant i søledammene...POTTE SURE og iskalde tok vi taxi og spurte om han kunne kjøre oss til "The Old City" - jepps, noen minutter etter ble vi slengt av på en kafe som het City. Takk til engelskopplæringen i dette landet...
Vi tenkte det kunne være greit å sette seg ned å roe ned humøret før vi ble farlige for oss selv, men møtte en røykevegg i det vi skulle gå inn i kafeen. Nå reiste hårene seg nesten på oss begge og vi greide knapt å prate. 3 UKER MED REGN og Budva var STYGG! Vi kom oss på en kafe og fikk varmet oss og roet ned over en god pizza og en liten kaffe etterpå...og tror dere ikke det klarnet opp på denne tiden? :-)
Etterpå forandret alt seg og vi tuslet glade og blide rundt i gamlebyen som dukket opp fra intet med en kjempefin strandpromenade!
Vi gikk rundt omkring i de trange gatene og søte butikkene - og fikk da handlet bittelitt ;-) Etterpå slo vi i hjel noen timer på de KJEMPEGODE sofaene PÅ stranda mens vi ble servert Strawberry Daiquiri og iskaffe med is opp i. Vi satt der som to bortskjemte primadonnaer og nøt livet i flere timer :-)
Deretter ble det en fotoshoot rundt omkring i gamle byen. Når vi kom hjem var det ikke mer enn 458 bilder som hadde blitt knipset ;-) Gøy med speilrefleks og fjernkontroll!
Vi avsluttet Budvabesøket med en god pastamiddag og salat, før vi tok bussen tilbake til Herceg Novi. Bussen var den mest behagelige så langt, men hva hjelper det når bussjåføren er ruset på livet og tror han er med i rally Montenegro? Hjelpes...vi satt helt stille i perioder og begynte å be bønner om å få se igjen alle våre kjære ;-) (Nå skjønner jeg at det blir uaktuelt å få med Kristina-mamma på noen busstur når dem kommer på besøk i allefall)
Bønnene gikk i boks og vi kom oss vel frem til Herceg Novi. Taximannen som kjørte oss fra busstasjonen og hjem ville ikke ha betaling, bare han fikk gitt lappen sin med nummeret på så var det helt greit. Veldig greit for oss også :-)
Veeldig slitne og lykkelige over en fanatastisk tur (som startet helt forferdelig) slo vi oss ned i sofaen med hver vårt kinderegg og begynte å se igjennom de 458 bildene :-) Deretter krøp vi til sengs og takket for en fiiin dag :-)

Budva og Kotor er så langt favorittbyene våre :-)

fredag 1. mai 2009

Helg:)

Nok en gang har internetten vært litt irriterende, så en oppdatering fra gårsdagen slenges opp NÅ;

I etterdønningene fra nattens tordenvær sprang vi ufrivillig til jobben i morrest, og var som vanlig på plass ferdig dusjet til klokka 0800. Kristina spratt opp og dro ut alle kontakter i huset, så vi har vel hatt de tryggetse soveplassene i hele Herceg Novi i natt!! Idag har vi vært så heldige å ha vært med på en legeundersøkelse av nye pasienter fra Rikshospitalet, noe vi observerende studenter fant veldig spennende! Forandring i hverdagen fryder:)

Joggeturen hjem idag ble for mye for to sarte sjeler, som ikke ENDA HELLER har kommet seg etter hardkjøret vi har satt på oss selv. Etter lesing og litt avslapning i leilighten ble det en fantastisk god taco-middag, og jordbær til dessert..hurra:) Vi har tenkt oss på en ny utflukt- Budva! Flere detaljer kommer selvfølgelig etter endt morgendag:)

Vi satser dessuten på at tordenvær betyr at varm og kald luft møtes- og at den varme vinner..vi er lei av regn!!!

I dag har vi lært:
Forskjellen på ataksi og apraksi
At 1.mai IKKE er en dag som kun feires i Norge
At tordenvær kan være forferdelig skummelt
Ritchers skala og Ritchi scale ikke er det samme, men deriot et mål på jordskjelv og en test for RA..
Jordbær med vaniljeyoghurt er FANTASTSK godt
Det tar litt tid å komme seg etter en ordentlig Brink..

Nu tar vi kvelden, sov så godt!!

HURRA FOR 1.MAI!!