søndag 17. mai 2009

Hipp hipp hurra for 17.mai!



Gratulerer med dagen alle sammen! :-)
I dag kom endelig den store dagen (Kaja har ventet og ventet...)
Etter en kjempetrivelig gårkveld med mamma Torill,Kjell og mormor Hjørdis på restaurant, avtalte vi at vi måtte sove utpå litt før vi tok promenadeturen til Instituttet for å være med på 17.mai arrangementet. Selv om vi har gått rundt og ikke gjort noe som helst fornuftig siste ukene på instituttet, har vi ikke greid å stille det enkle spørsmålet "Når starter 17.maifeiringen?". Så vi tok sjansen på at det sikkert ikke startet noe tidligere enn rundt 12 og avtalte at besøksgjengen vår skulle komme til oss rundt halv elleve før vi gikk i "minitog" til Igalo.
Vi våknet til fint og VARMT vær, satte på korpsmusikk og begynte å støvsuge. "Herregud, vi får jo besøk!?" Deretter spiste vi frokost på verandaen (fortsatt korpsmusikk i bakgrunnen) før vi pyntet oss til den store dagen :-) Den store dagen til Kaja ble ENDA bedre når hun fikk koselig mammamld på mobilen og en telefonsamtale fra kjære mormor der hjemme på Ranheim... De hadde visstnok strålende fint vær og skulle feire 17.mai på tradisjonsvis :-) Hjemmelengselen trengte seg nok sakte men sikkert på hos lille Geka i dag...

Litt før elleve observerte vi tre bortkommne mennesker med flagg nedenfor leiligheten. Så koselig med besøk!!!! Vi tok en hipp hipp hurra til hverandre (mens folk rundt lurte fælt), før vi hentet gjestene våre utenfor døra. Det ble en omvisning av vår flotte leilighet før vi satte oss i det fine været på verandaen og tok en Baileys rundt flagget ;-)
Deretter begynte spaserturen langs promenaden i retning Igalo. Etter en halvtimes gange med folk som ropte "Norwegia" og "Gratulations!" til oss der vi gikk med brede smil og flagg, møtte vi en gjeng med svensker. De gratulerte oss med seieren i Grand Prix!?!?! Jasså? Med hakeslepp og flagget i hånden skjønte vi at ALLE som hadde sett oss gå rundt med flaggene (inkludert svenskene!) trodde vi gjorde det i ren stolthet over Alexander Rybaks`seier i Grand Prix? Haha! Vi spiste og koset oss med en bedre middag etter at besøket ankom i 22-tiden i går og ante ingenting om hva som foregikk i Grand Prix....

Vel fremme kom vi til et helt tømt institutt. Aldri før har det vært så lite folk der....Vi greide å få tak i en nordmann som kunne fortelle at alle nordmennene hadde tatt en siesta etter 17.maifeiringen som hadde vært helt siden 9.00. Kristina turte nesten ikke å se på Kajas reaksjon når hun innså at alt av korps,tog,drillpiker,HURRA!,is og glade nordmenn hadde foregått mens hun støvsugde og gjorde seg klar til den store dagen.......
Bittelitt skuffet tok vi en liten omvisningsrunde på instituttet før vi tok taxi inn til gamlebyen i Herceg Novi. Selv om dagen ikke ble helt som planlagt ble den likevel veldig koslig!:) Vi koset oss med en nydelig lunsj og god drikke på en restaurant i gamlebyen. Kaja ble kalt "The queen" av servitøren mens han vartet henne opp med all slags sjarmerier. Det toppet seg for lille Kaja når han satte seg ned på kne i frierstilling og kysset hånden hennes ;-) Hennes første rødming på HELE turen meldte seg....!

Etter dette var vi slitne og tuslet i retning leiligheten vår. Vi tok en god dessert ved sjøen, før vi gikk til leilighetene våre og tok en liten siesta. Man blir slitne av en slik annerledes 17.maifeiring også! ;-) Etter en god siesta møttes vi for å spise (jo, vi gjør litt mer enn å bare spise...) på en av restaurantene langs promenaden.

Når vi kom inn i leiligheten ble det tannpuss og litt "ro-ned-eksamens-angst-samtale" før vi plutselig merket noe rart på pcene våre: Internettsignal!?!??!
Vi slo nærmest hjul og salto i senga - før vi i neste øyeblikk trykket vilt på hver vår data uten å engang ha tid til å veksle et ord ;-)
Nå ber vi bare om at dette ikke skal være nok et lurenett som faller ut om noen timer igjen....Hører dere ikke noe mer fra oss i morgen, har ikke bønnen nådd frem.
Takket være internetten fikk vi sett 17.maibilder fra familien Børø på Ranheim til Kajas store glede. Så ut til å være en riktig trivelig feiring, selv om det manglet et viktig ledd....:-)

Nå er vi trøtte og må lade opp til vi skal møte selveste dekanen på universitet her nede!
Håper alle har hatt en strålende dag og feiring! Både av Grand Prix-seier og nasjonaldagen ;-)

Stor nattaklem fra oss to

3 kommentarer:

  1. Heia, heia!
    Må visst heie på dere slik at dere rekker frem i tide!!!!:)Flott at det ble en fin feiring hos dere også etterhvert.....
    Det er de opplevelsene og situasjonene som ikke ble helt som en hadde tenkt, som er de beste minnene, og som en husker og ler mest av i ettertid. Bra å ha det å tenke på.
    Dere var spesielt i tankene våre i går, og kaja, det ble ikke noe stasjonskaffe i år. Du manglet jo! Vi får ta det igjen neste år. Ha et fortsatt fint opphold jenter!

    Mamma Karin

    SvarSlett
  2. Hehe! Hvor mange ganger har dere møtt Mr. Dekanus nå? ;) Hva er planen videre? Skal dere ta med familien til Budva og Kotor? :)

    SvarSlett
  3. Heia=)
    Synes det så ut som dere har hatt en fin og annerledes 17. mai! Skal innrømme den ikke ble helt det samme uten deg, min kjære Kaja! Neste år SKAL bli old fashion feiring, uten tvil! Gleder meg ellers utrolig mye til dere kommer hjem, selv om jeg unner dere alt godt i Montenegro! (har forresten vært dårlig på kommentarene, men jeg følger med skal dere vite!:))
    Glad i dere!
    Kjersti

    SvarSlett