lørdag 2. mai 2009

Budva!





NÅ er det oppdatering fra dagen i går som ble tilbringt i Budva - en by 2 timers kjøring herfra i retning Albania:
Dagen startet med at Kaja lå i senga og dundret korpsmusikk mens hun gjorde alle drillbevegelsene uten drillstaven sin. Et bredere glis har ikke vært vist tidligere på denne turen...1.mai er en veldig stor dag for korps-Kaja og Kristina gjorde sitt beste for å virke som at dette var en flott dag og at hun likte "senge-showet" til Kaja :-)
Deretter spratt vi opp og sprang frem og tilbake mellom klesskapet og speilet. Kjole? Kort shorts? Bikini under eller bare ta med? Det var nemlig sol ute og vi var ville av begeistring. Budva hadde utifra ryktene noen nydelige strender vi kunne nyte med noen deilige drinker fra kafeene på stranda. Jadda, dette var lykkens dag! :-)
Under bussturen (som nå var en buss i normal størrelse og hadde støtdemping) kom gradvis skyene og vi skjønte at tålmodigheten vår nok en gang skulle settes på prøve... Vel fremme i Budva begynte det å STYRTREGNE akkurat i det vi satte foten ut av bussen. Ikke ante vi hvor noe som helst var. For oss så Budva ut som en stusslig "by" på størrelse med Snåsa. Alle drømmene om nydelig strand, fancy kafeer og bra butikker forsvant i søledammene...POTTE SURE og iskalde tok vi taxi og spurte om han kunne kjøre oss til "The Old City" - jepps, noen minutter etter ble vi slengt av på en kafe som het City. Takk til engelskopplæringen i dette landet...
Vi tenkte det kunne være greit å sette seg ned å roe ned humøret før vi ble farlige for oss selv, men møtte en røykevegg i det vi skulle gå inn i kafeen. Nå reiste hårene seg nesten på oss begge og vi greide knapt å prate. 3 UKER MED REGN og Budva var STYGG! Vi kom oss på en kafe og fikk varmet oss og roet ned over en god pizza og en liten kaffe etterpå...og tror dere ikke det klarnet opp på denne tiden? :-)
Etterpå forandret alt seg og vi tuslet glade og blide rundt i gamlebyen som dukket opp fra intet med en kjempefin strandpromenade!
Vi gikk rundt omkring i de trange gatene og søte butikkene - og fikk da handlet bittelitt ;-) Etterpå slo vi i hjel noen timer på de KJEMPEGODE sofaene PÅ stranda mens vi ble servert Strawberry Daiquiri og iskaffe med is opp i. Vi satt der som to bortskjemte primadonnaer og nøt livet i flere timer :-)
Deretter ble det en fotoshoot rundt omkring i gamle byen. Når vi kom hjem var det ikke mer enn 458 bilder som hadde blitt knipset ;-) Gøy med speilrefleks og fjernkontroll!
Vi avsluttet Budvabesøket med en god pastamiddag og salat, før vi tok bussen tilbake til Herceg Novi. Bussen var den mest behagelige så langt, men hva hjelper det når bussjåføren er ruset på livet og tror han er med i rally Montenegro? Hjelpes...vi satt helt stille i perioder og begynte å be bønner om å få se igjen alle våre kjære ;-) (Nå skjønner jeg at det blir uaktuelt å få med Kristina-mamma på noen busstur når dem kommer på besøk i allefall)
Bønnene gikk i boks og vi kom oss vel frem til Herceg Novi. Taximannen som kjørte oss fra busstasjonen og hjem ville ikke ha betaling, bare han fikk gitt lappen sin med nummeret på så var det helt greit. Veldig greit for oss også :-)
Veeldig slitne og lykkelige over en fanatastisk tur (som startet helt forferdelig) slo vi oss ned i sofaen med hver vårt kinderegg og begynte å se igjennom de 458 bildene :-) Deretter krøp vi til sengs og takket for en fiiin dag :-)

Budva og Kotor er så langt favorittbyene våre :-)

1 kommentar:

  1. Hello girls!
    Skal si det er morsomt å lese hva dere opplever til en hver tid. Det er nok flere som leser bloggen deres enn de som skriver kommentarer. Synd, for dere fortjener noen kommentarer på at dere er så flinke til å oppdatere oss. Fortsett slik, vi digger det. Nyt dagene som kommer, for nå blir det nok også fin vær!
    Hilsen fra oss seniorer Børø!

    SvarSlett