torsdag 28. mai 2009

Gåttabaan - vi er FERDIGE!!!!!!!! :-)



"Kom vi ikke i forrigårs?!"
Syv uker i praksis i Montenegro er OVER!
Vi visste ikke om vi skulle hyle,skrike,slå hjul(Kristina gjorde faktisk det,da..)eller ta salto. Etter en grillparty-middag med alle fysioterapeutene på pauserommet (inkl.røyking og drikking av øl av samtlige fysioer?), fikk vi papirene våre på en godkjent praksis, gav gavene til veilederne, susset takk og farvel og tok et siste innåndingsdrag av asbest-lufta før vi STYRTET ut! FERDIGE MED PRAKSIS 2.ÅR!!!!! :-)
Geka hadde ønsket seg en perfekt avslutning med å kjøpe is på Dodo, favorittisbaren vår langs promenaden, og det fikk hun! Vi kjøpte oss is og koset oss mens vi smilet fra øre til øre :-)
Vi fortsatte feiringen med å ta en liten spasertur i Herceg Novi, Kaja fikk til sin store glede tatt av alarmen som ikke ble tatt av på kjolen hun kjøpte i Dubrovnik. Vi var ute på jakt for å finne en butikk som kunne ha noe så fancy som alarmer på varene sine...Litt lite optimistiske gikk vi inn i en klesbutikk av den bedre sorten, og jammen begynte det å storpipe. YESSSSSS!!!!!!!!!!!!!!! Tror ekspeditøren for første gang så en kunde rope av glede for noe sånt ;-)
Deretter kjøpte vi oss det som finnes av tacoingredienser (egentlig ikke noe annet enn grønnsaker og spaghettisaus) og tuslet lykkelige hjem til leiligheten.
Det ble en kjempekoselig kveld med tacospising, høring på musikk og venninneprating på sofaen mens lynet SLO ned og lyste opp hele himmelen til langt på natt...Kristina forlangte at begge to skulle sitte med Hawaianasene (sandaler) slik at vi overlevde et evt lynneddslag - og det gjorde vi :-) Et sånt torden-og lynvær har ingen av oss opplevd maken til tidligere....

Deretter tuslet vi i senga og pustet lettet ut over å endelig være ferdig med praksisen og snart med 2.år på studiet :-)
Natten i forveien skjedde et nytt tilfelle med "antasting" av Kaja. Hun våknet midt på natta av at noen lå å pjusket armen. Hun slo opp øynene og så Kristina i full rulling i retning Geka-armkroken ;-) Kaja vendte forsiktig ryggen og aksepterte å få en arm godt henslengt rundt henne. Vi er som dere ser fortsatt veldig glade i hverandre!
Noen timer senere på natten våknet Kristina i panikk. Hun hadde blitt LAM! Hele livet gikk i reprise mens hun fant mulig årsak: Hunden som hadde blitt så glad for kos at han kloret opp låret hennes. Stivkrampe - parese i armen!!! Hun deiset den rundt i alle retninger uten å kjenne den, før den sakte men sikkert våknet til liv....Hadde nok bare ligget litt for lenge over kroppen til Geka ;-)

I dag våknet vi opp til overskyet vær. Like greit tenkte vi, med temmelig dårlig samvittighet for lesingen... Ble noen lesetimer i senga, før vi begynte å pakke kofferten. Nå vil vi HJEM! :-)
Dagen har bare gått med til lesing, pakking og spising av pasta og salat (ble brått avbrutt da Kaja fant en LARVE oppi fatet sitt). Tuslet ut og kjøpte oss en is som dessert, og nå sitter vi her klare til å legge oss igjen. Jammen fikk vi slått ihjel denne "vente-dagen" også ;-)

Og en siste ting: VANNET HAR KOMMET FOR GODT!!!!!!!!!!!!!!!!! Nå er den årlige(!?) rensingen av rørene fra Kroatia ferdig og innbyggerne har vann helt frem til neste mai!

Selv om vi er veldig glade i byen og landet kjenner vi at det skal bli utrolig godt å komme hjem til Norge! HURRAHURRAHURRA! Fam.Børøs hjemmelagde pizza kommer til å ta oss til himmelen! :-)

Ses snaaaaart!

"Å eg veit meg eit land langt der oppe mot nord, med ei lysande strand mellom høgfjell og fjord."

3 kommentarer:

  1. GOD TUR OG VELKOMMEN HJEM! I morgen setter jeg snuten mot trøndelag jeg også (-:
    Eline

    SvarSlett
  2. Kom hjem, kom hjem!!! :):) JAAAAAAAAAA
    NUSS Synnis

    SvarSlett
  3. God tur hjem!!
    Kajsa kan ikke vente til hun ser mamsen igjen!:D


    Hilsen tantis og kas<3

    SvarSlett