lørdag 23. mai 2009

...da var vi plutselig alene igjen.....











Etter en uke med kjempekoselig besøk av kjære mamma,Kjell og mormor til Kristina, er vi nå to ensomme sjeler igjen :-) Uka har FLYDD og det sier vel ikke annet enn at vi har hatt det veldig fint! Bortskjemte har vi blitt med påspandert restaurantmiddag hver kveld, med unntak av den eneste gangen vi inviterte til middag hjemme i leiligheten vår ;) (Da Kristina sovnet mens Kaja leste opp et tiltak på en av kasuistikkene, og ikke ble vekt før Kaja hadde ordnet middagen og middagsbesøket hadde kommet!!!!) Det ble en riktig så trivelig kveld med god middag, vin og jorbær til dessert. Og ikke nok med det - den enorme tv-skjermen ble slått på for 2.gang og vi koset oss med å se Saturday Night Fever på dvd! Det rykket bittelitt i rockefoten til Travoltas herlige moves og vi hadde en strålende aften!
Ellers har uka gått med til å være på instituttet mens besøket har koset seg ved sjøen i det strålende og steikvarme været. På kveldene har vi møttes og ruslet på ulike restauranter både i Igalo og Herceg Novi. Kristina tok også med familien på en heldags-sightseeing rundt Kotorbukta, hvor vi besøkte både Kotor og Budva. Gjengen hadde store forventninger i forkant og ble langt fra skuffet! Byene falt veldig i smak for alle tre og vi fikk sett stort sett alt gamlebyene hadde å tilby :-)Trange gater, koslige kafeer og restauranter, gamle ortodokse kirker, promenader, åpne havet, nydelig badetemperatur til badenymfen Kjell, Kotor by night i full belysning oppover langs fjellet bak ++
Spreke mormor klatret nesten opp til toppen av Kotorfjellt, men snudde i tide med Kristina og gikk ned for å ta en kaffe mens mamma Torill og Kjell klatret til topps. Vel nede ca en time etter oss var de storfornøyde med hele ruta og utsikten opp til toppen. Har lagt inn et lite album med noen bilder fra dette i linken til høyre under "Life here is gold!"
Været her nede er nesten for varmt og vi kan ikke gjøre annet enn å kjøle oss ned hver halvime for å overleve. Siste dagene har vi prøvd å lest til eksamen ved sjøen,noe som vi merker ikke er like effektivt som på lesesalen på skolen.....
Skitt au, vi lever bare en gang og nyter livet! ;-) Vi har i allefall vært litt flinkere til å tenke sånn nå som vi har hatt besøk og koset oss. Naziregimet har slått noen sprekker, selv om trappetreningen og lesingen ikke har vært helt glemt. Vi føler vi har ladet batteriene til den siste uka i vårt Montenegroliv. Vi har det utrolig fint her nede, men kjente at vi gjerne kunne tenkt oss å lure oss i koffertene når gjengen reiste i dag....Vi savner dere hjemme og ALT som har med Norge å gjøre! :-)
Og dere lurer kanskje på om vannproblematikken her nede er løst? N.e.i. Her nede finnes det som sagt ingen raske løsninger, så i dag tok vi endelig en ordentlig dusj etter TO dager i 30 steikende varmegrader, 424234325 duppingser i Adriaterhavet, trappetrening osv....Robinsonekspedisjonen er jo rene barnematen i forhold! Heller ikke noe kjempesærlig å ikke kunne trekke opp i toalettet ;-)
Men i kveld kom vannet og vi ble som to nye mennesker etter at vi fikk bort alle lagene med skitt!
Nå har vi også fått internett og vi sitter bare og gliser og nynner - en eller annen bønn har tydeligvis nådd frem ;-)
Håper alt står bra til med alle der hjemme. Som sagt er dere savnet og vi ses om ikke lenge! Plutselig er vi hjemme! (Og burer oss inn med panikklesing i 14 dager til eksamensmarerittet...men etter det er det jammen FERIE!)

Vi vil også sende en ENORM takk til vårt kjære besøk som har vært utrolig god å ha her nede ei ukes tid :-) Takk for alle gode middager, hjelp med vasking i leiligheten, turer og ikke minst "overbevisning" om at en liten dukkert i Adriaterhavet slettes ikke er fælt...! (Og veldig bra for den korte lunta til Kristina når gradestokken kryper over 30 grader i skyggen!)

Nå skal vi komme oss i seng i rett tid, slik at vi er klare for en ny dag med trening, lesing og soling!

Laco noche, Noruega! :-)

"Familien er hjertets fedreland."

3 kommentarer:

  1. Da var jeg plutseg alene igjen jeg også! Men har hatt ei knallfin helg med kjærestebesøk :D skal si dere at de badebildene har fått meg sterkt til å vurdere en sydentur på juni, etter eksamen. Det ser så vanvittig herlig ut! Håper på finvær de to ukene etter vi er tilbake i Trondheim nå, så bli det beachvolley og bading i Trondheimsfjorden :D jippiaii! Nyt de siste dagene jenter, plutselig var vi der!

    Stor klem fra sunnmøringen

    SvarSlett
  2. Da er det knapt ei uke igjen til stabilt nett, vann i do'n og dusjen, heimlaga pizza, litt kjøligere i været, family og venner, eksamen, sommerjobb, ferie ++++. Sannelig har det gått fort siden vi sa ha d på stasjonen. Dere får nyte siste uka - vi glær oss til å få dere hjem.

    SvarSlett
  3. Hei, og takk for sist, Kaja og Kristina!
    Ja, nå er vi tilbake i gamlelandet etter ei helt utrolig flott uke sammen med dere. Turen hjem gikk greit, og dagen i dag har gått med til gartnerarbeid og annet "småtjon i heimen" i finværet. Kjell har stulla med bian.
    Ser at dere har fått tilbake vannet! Var det vi som brukte for mye de gangene vi endelig fikk ut noen dråper fra springet?!
    Ha en fortsatt fin kveld, go'veitja'n min! Gla' i dåkk! Stor klem fra mamma Torill! :)

    SvarSlett