onsdag 29. april 2009

"De e så gåittj,Gekka..."


Slik snakker de søte gamle pasientene til fysioterapeutene sine når de får god behandling. Navnet Gekka oppsto pga dårlig hørsel og navnforvirring (Sjezchka), men har bare blitt beholdt videre til tross for at det betyr "lita tulle" og terapeuten som "heter" det er 1,90 m høy ;-) Og det har nå blitt Kristinas nye kallenavn på Kaja!
I dag våknet vi litt mer opplagte etter at det smalt og vi møtte Brink-veggen i går. Litt flere timer med søvn gjorde utrolig godt for disse overtrente kroppene som får i seg litt for lite hard norsk kost. Grovt brød er f eks helt fremmed her....HYL!
Vi tok vår faste joggetur til instituttet litt over 7 og det regnet faktisk IKKE! :-)
På instituttet dusjet vi (glemmer aldri nøkkelen til skapet igjen), før vi startet traskingen rundt. Litt småstresset over at vi faktisk ikke får gjort noenting skjedde det et mirakel. En av de norske pasientene som sitter i rullestol og har CP lurte på om han kunne være til noen hjelp for oss. Han hadde merket seg at vi stort sett bare sto trykt opp i hjørnene og ikke gjorde så mye ut av oss..Halleluja! Nå skal vi ha en hel undersøkelse med han neste uke :-) Og en lykke kommer sjelden alene - noen damer fra Levanger ville også gledelig stille opp som "kaniner" med småskavankene sine. Så nå må vi nesten bare legge oss slik at vi er opplagte til å utføre fysioterapeutiske tjenester i morgen! ;-)

Etter instituttet ble det den faste joggeturen tilbake etterfulgt av en helt grusom trappeøkt. Ingen pratet på hele økta, men hadde full fokus på å se forbi stjernene som trillet rundt i synsfeltet. Helt forferdelig! Vi er nok ikke helt ferdig med Brink-perioden vår...
Deretter krøp vi opp de siste trappene til leiligheten før vi kastet i oss noen kokte egg og sjekket siste nytt på internett :-)
Ellers har kvelden gått med til lesing og god kylling-middag her hjemme...

I dag har vi lært:
- Ikke alle fysioterapeuter har EMPATI,SNILLHET,GODHET,RESPEKT,MENNESKELIG OPPFØRSEL,OMTANKE eller noe som helst positivt mot kjempesøte,stakkars gamle enkemenn som ikke hører eller snakker engelsk... (selv om 99% har det!)
- Gekka betyr "lita tulle" på serbisk. Her betyr det en av terapeutene som ikke er ei lita tulle.
- Det er så mange hjelpsomme flotte mennesker som melder seg frivillige til "stakkars jentene(søstrene som noen tror vi er)" som trasker rundt og står i hjørnene
- Vi har nok en gang fått bekreftet at trappetrening gir blodsmak og stjerner i øynene

"Beijn in møssl? Rilæx. Nnnndah..." Engelskvarianten som praktiseres her på instituttet, som vi dessverre har begynt å tatt etter. Oversatt= Pain in muscles? Relaxe. Yes.." Ikke rart noen av de gamle søte ikke helt forstår hva som skal skje der de ligger på benken!

Slenger også med et bilde av Kristinas Gekka slik at dere får et bilde på hvordan hun ser ut. Slående lik Kaja i grunn...hun kan også til tider kalles Geek-Gekka.

Da sier Gekka og Kristina god natt og lader opp til første økt som fysioterapeuter i morgen! :-)

(Som dere kanskje har forstått er det slik i regimet vårt at vi har blogg-vakt annenhver dag. I dag er det Kristina som er på vakt - slik at alle misforståelser om at Kaja legger ut "fine" bilder av seg selv blir oppklart!)

...Og enda et bursdagsbarn! :)


Sandvollans kjekkeste og tøffeste fyller år i dag!:-) Gratulerer så mye med dagen! Regner med det er full fres på Sandvollan i dag og at pakkene flyr veggimellom? Spis masse gode kaker for min del og ha en strålende dag,kjære søskenbarn! Hils resten så mye fra meg :-)
Bursdagshilsen fra kalde og regnfulle (!?) Montenegro....

Nytt bursdagsbarn! :-)


Ettersom vi begge to møtte Brink-veggen greide ingen av oss å hedre Kristinas kjære bursdagsvenninne,Tina Løvsletten, som ble 23 år! Likevel er det jo bare ekstra morsomt å ha bursdag to dager på rad, så vi tar blogfeiringen hennes i dag! HIPP HIPP HURRA,HURRA,HURRA! :)
Får bare satse på at hun er en av snokerne som ikke legger igjen noen beskjed og ser bursdagshilsenen ;)
Håper du hadde en fin bursdag i Bergen og at alt står bra til med deg! Og lykke til med eksamenslesing når den tid kommer....Ses til sommeren! :)
Stor bursdagsklem fra oss!

tirsdag 28. april 2009

Brink i Montenegro

I dag møtte vi den berømte veggen.. Brinka med andre ord. Så i kveld blir det bare et innlegg for å si at vi lever, eller, pulsen dunker no hvertfall. Har fylt opp kroppen med spaghetti, og jordbær med vaniljeyoghurt, så etter en god natts søvn har vi planer om å være back in business ;-)

Bilde fra i dag er ikke forsvarlig å legge ut for dere der hjemme sin bekymring..

See you later, alligator!

"Noen dager er man for trøtt for ordtak."

mandag 27. april 2009

Ny uke - nye muligheter! :-)


"Kristina!!! Vet du hva som har skjedd!? Vi har SOVNET AV!!!" Slik lød det i leilighet 2B i Savina kl.06.58 i morges... Kristina greide såvidt å løfte opp øynene og forstå hva Kaja hylte om. Likevel tok det ikke mer enn 3 sekunder før vi løp rundt i ring i panikk for å komme for sent til instituttet som ikke engang merker om vi kommer eller ikke...;-) Medfødt pliktoppfyllende som vi er tok det ikke mange minuttene før vi var i full anmarsj i retning instituttet. Vi kom et kvarter for sent (tok promenaderekord med 30 min!)
Vi startet dagen med å puste ut mens vi så på bassengtreningen, før vi ruslet ned til den norske avdelingen for å se om det var noe snacks for oss der. Det var som vanlig mange koselige pasienter der som vi fikk slå av en god prat med, samtidig som vi fikk se på behandlingen deres :-) Morsomt! Kaja har som dere sikkert vet veldig problemer med enkemenn (enkemenn som fortsatt bærer giftering er ekstra ille), så hun er en "gammelmann-magnet" der nede. Skal ikke se bort i fra at det lange håret og det søte vesenet hennes spiller en liten rolle også ;-) Det tiltrakk i allefall fotografen som skulle ta nye bilder for Institutt Igalo og etter å raskt ha observert henne i ene fysiogangen var hun i full gang med posering som "pasient" på Insitutt Igalo. Vi venter spent på videre etterspørsel når bildene slippes ut til offentligheten! Kanskje Dolce & Gabanna eller Jan Thomas ringer!?
Kristina sto som stolt venninne foran og sa "smiiiil" helt til Kaja fikk beskjed om å "try to don`t smile SO much. Your smile is so beautiful!" Det kan faktisk bli litt for mye av det gode ;-)
Etter litt tusling rundt her og der møtte vi en dansk fysioterapeut fra Danmark og hennes "lærling" som er på vår alder. De to skal jobbe som idrettspedagoger her i 6 mnd! Selv om vi har et naziregime som egentlig ikke tillater utskeielser som å bevege seg ut av leiligheten i ukedagene (bortsett fra løpeturen), så tok vi oss tid til å møte Kristine (idrettspedagogen på vår alder) på en kafe i kveld. Kjempekoslig! :-) Får håpe vi kommer såpass i rute med lesingen at vi kan unne oss en liten tur til...hehe!
Nå sitter vi i senga og har vår faste "data-tid" med oppdatering, facebook-sjekking, musikkhøring, synging og fnising. Kvalitetstid med andre ord!
....men, for å unngå samme hyling i morgen tidlig slukker vi nå lyset og sier god natt til alle kjære der hjemme! Sov godt! :-)

"Bedre sent enn aldri!"

Søndagsmodus!



På grunn av dårlig internett-connection fra cafe Saturnus i over-etasjen ble det dårlig med blogging i går..men fortvil ikke- vi kommer jo alltid sterkere tilbake! I går var det nok en gang søndag, vi skjønner egentlig ikke hvor resten av dagene i uka blir av, men det betyr nok bare at vi har det som fisken i vannet og ikke engang rekker over alt vi hr lyst til å gjøre:) Kaja våknet brått av et merkelig kvelertak med dyna etterfulgt av en litt for sprudlene stemme på en fri-dag..; "KAJA!! DET E SOL UT!!" Klokka var 10.00, og 10.02 satt vi benka ut på verandaen med den daglige frokosten- frokostblanding med banan. Sunn, norsk ungdom sa du?;)

Selv om vi er like optimistiske hver gang, må vi nok bite i det sure eplet og innse at været her er litt skuffende ut i fra det vi hadde sett for oss. Vi veksla som vanlig mellom sofaen og verandaen så fort en solstråle brøyt gjennom skydekket. Så foreløpig har vi satt alle skryteord om at vi skal komme hjem brune og fine LITT på vent.. Søndagen i går var en skikkelig søndag-søndag- trøtt, daff, sneglelukt i lufta, og generelt ganske umotiverende. Usedvanlig mye bråk fra arbeidere (er det egentlig lov å jobbe 24t i døgnet med bygging..?) med lastebiler og gravemaskiner rullende forbi soveromsvinduet vårt halverte dessuten nattesøvnen..men, det er nok ingen hindring for to jenter som har en almanakk å følge;) Det ble unnagjort en del kasuistikker, jammen godt for samvittigheten. Midt i den dypeste konsentrasjonen med fractur i underarm kom et "heppsann" fra Kaja- nå har det blitt populært for eierne på Saturnus å kaste sjokoladekuler ned på oss på verandaen, svært fornøyde og vinkende med hodet ut fra vnduet..til stor skrekk fra Kristina, som har det for seg at vepsene KUN kommer etter det gule teppet hun sitter på, og alt som har med sukker å gjøre. Ergo- sjokoladekuler er ikke et godt sjekketriks! Arrogangte som de sikkert tror vi er jobba vi iherdig videre uten å ofre så mange kalorer på å vinke tilbake.

Etter en bakkeløpsøkt tok vi turen ned til Sportscafeen for å møte Kaja sin tante Åse=) Der ble det middag, med byens beste kyllingsalat! Koselig:) Etter noen anbefalinger om ditt og datt var det på tide å tenke på hjemveien..halvveis tilbake til leiligheten ble fristelsen for stor- vi snudde for å spise turens FØRSTE(!?!) is..NAM!! Etter en glad mage ruslet vi tilbake og var enige om at det nok en gang hadde vært en finfin dag!!

Om noen strakser kommer dagens opdate, så er vi ajour igjen;) håper dere nyter sola litt for oss også der hjemme..

"Det regner på den gode og det regner på den onde, dog langt mer på den gode, for den onde stjal hans paraply."

lørdag 25. april 2009

Kotor - byen i vårt hjerte :-)


Vi har kanskje ikke fortalt at selv om vi bor i "kakse-strøket" i Herzeg Novi,så er det likevel ikke det fredligste strøket å være i. Området er fortsatt under utbygging og vi har nesten blitt imunne mot alle slags gravmaskinlyder,hamring,tuting,stønnende menn,plystring av skitne menn som liker å se litt på snertne blondiner i matpausene,borring og andre mannelyder...I morges var intet unntak og fra kl.5 har vi vekslet mellom å være våken og sove med disse lydene som bakgrunnsmusikk. Litt irriterende ettersom dette er den ENESTE dagen i regimet vårt som innebærer soving bittelitt lenger på morgenen ;-)
Kl.ti krøp vi rolig ut av senga i retning verandaen for å se om det var mulig å få noen solstråler på kroppen før vi satte kursen mot dagens mål: Kotor by :-)
Da Kristina gikk ut steiket sola og det så riktig så bra ut. To sekunder senere skulle Kaja gjøre nøyaktig det samme - da SLO regnet ned og det var slutt på moroa ;-)
Like greit ettersom vi skulle ta buss halvannen time i retning Kotor, en by vi ble anbefalt på det sterkeste å besøke. Vi hoppet inn i en bitteliten, rusten buss som ikke engang hadde fått vrakpant i Norge og satset på at denne gikk til Kotor. Etter en lang og koselig busstur med innfødte passasjerer av alle slag, kom vi omsider til noe som begynte å ligne en by. Turen kunne selvfølgelig ikke gå knirkefritt og vi kom i en kø som etter kort tid ble endeløs lang. En stygg bilulykke 2 km før Kotor sentrum stoppet opp all trafikk, og løsninger på slike problemer er tydeligvis ikke helt ferdig utviklet i dette landet. Noen valgte å peise forbi hele køa og på en eller annen måte tro at nettopp DEM skulle få kjøre forbi politiveisperring, ulykkesbil og personer(?), andre kastet seg ut av bilene og løp til stedet for å se hva som hadde skjedd, noen tok tissepausen rett utenfor bilen,mens andre begynte å rygge tilbake i full fart i motsatt kjørefelt..Bussen vår syntes det siste var en god ide og satte i gang han også. Kristina satt i fosterstilling og forberedte seg på whiplash og det meste, mens Kaja beholdt roen bekymringsverdig bra ;-) Etter et par runder rundt omkring i 0,5m brede veier i et byggefelt skjønte bussjåføren at det ikke bare var han som hadde tenkt ut denne "snarveien", og bestemte seg for å kjøre tilbake i køen igjen. Akk.... Etter ei lita stund i samme kø kom vi oss omsider forbi veisperringen og inn til Kotor by :-) FOR EN NYDELIG BY! Etter Dubrovniks store skuffelse hadde vi ingen forventninger til denne lille byen, men det viste seg at dette var en av de fineste byene vi noen gang har vært i :-)
En liten gammelby med uttalige små gater med fine butikker og koslige kafeer, med enorme fjell og gamle ruiner i fjellhyllene ovenfor oss. Vi gikk bare rundt som to store glis og koset oss glugg i hjel i flere timer. Vi fikk shoppet noe småtteri (tuppen og lillemor kjøpte bortimot akkurat det samme på alle butikker, og mamma: pust ut og ro ned - kontoen er langt fra skrapet enda!), koset oss på en trivelig kafe, spist god middag på italiensk restaurant, tatt morsomme bilder og gått en liten tur opp i fjellene med ruiner og gamle kirker :-) Følte oss som et ekte kjærestepar på honeymoon i denne romantiske byen! (Vi er jo litt kjærester også da...)

Under turen til Kotor spurte Kaja om det bare var hun som fikk vondt i rygg og nakke av disse setene. "Neeei? Ikke noe spesielt" sa Kristina. Likevel kjente hun det både i nakke og rygg en god stund etter at vi hadde stått av bussen.. På hjemturen ble vi plukket opp av nøyaktig samme buss og da havnet Kristina i setet Kaja hadde sittet i. Jadda! Litt mer observant enn Kaja merket hun at den ene rumpeballen var 40 cm høyere opp enn den andre - setet var bittelitt skeivt. Haha, i allefall greit for den fremtidige fysioterapeuten å erfare med egen kropp at skeivheter langt nede i ryggen kan gi store rygg- og nakkesmerter ;-)

Selv om Kaja utløste tidenes regnvær før vi dro, klarnet det opp etter at vi endelig fant noen som solgte umbrellas og ble et riktig så fint vær i Kotor :-)

Kort oppsummert har det vært en av de beste dagene våre i Montenegro så langt (og det sier en del ettersom hver dag bare blir bedre og bedre!) Vi kommer til å dra til Kotor igjen - kanskje når vi får besøk av Kristina-mamma,Kjell og Kristina-mormor?
Vi fikk i allefall smaken på Montenegros søte gamle byer og har allerede bestemt oss for å søke samme lykke i de andre byene Budva, Tivat og kanskje hovedstaden Podgorica før vi reiser hjem :-) Puh, vi får det travelt...!

Har vært litt stille på lærefronten den siste tiden, så nå er det på tide med en "hva-vi-har-lært-oppdatering":

- Kristina har lært at Kaja har alvorlige orienteringsproblemer (hun kan aldri slippes alene!Kart og kompass vil ikke hjelpe)
- Hyggelige kelnere som vil hjelpe til med alt mulig og virker som "en av de få mennene her som ikke tenker sånn..", tenker sånn likevel. Akkurat i det vi skulle forlate restauranten ploppet det ut febrilske forsøk på å invitere oss på noen øl osv, etter å ha forlangt å få bli tatt bilde av med hver av oss...(Akk, det er hardt å være poppis,du!)
- Alle de nydelige dyrene som sprang rundt i Kotor har skabb. Likevel elsker Kristina dem og drømmer om å starte et hjem for alle sammen :-)
- En katt kan få tunge-parese
- Kotor har en av verdens fineste kaier (de må vi ærlig innrømme at vi ikke så noe til?)
- Det koster bare 2,5 euro med buss fra Herzeg Novi til Kotor
- Det er utrolig godt med en treningsfri dag i uka. Restitusjon kalles det visst.

Nå skal vi finne senga og glede oss til å fordøye alle inntrykk før vi tar fatt på en god lesedag i morgen :-) Vi satser på fint vær og lar Kaja sitte igjen inne i stua!

Hører forresten at det er sol-rekord hjemme i trøndelag...hmpfr.....;-)

Nattifnatt!

"Life is not measured by the numbers of breaths we take, but the moments that takes our breath away."

fredag 24. april 2009

Ny leieboer!



I dag våkna vi med solstråler gjennom ruta på soverommet! Litt lettere å stå opp da, spesielt når det i tillegg er studiedag:) Frokosten ble tatt ute på verandaen hvor vi satt i tog på den lille remsa med sol som hadde kommet. Vi har steika oss i heele dag- herlig, men noe uvant for et par bleike kropper fra trøndelagen..og det merkes jo ikke før man har kommet inn på ettermiddagen at man ser HVOR rød kroppen faktisk har blitt!! Men du og du, underernærte som vi er på D-vitamin fra sola liker vi å tro det var et gledeshyl fra kroppen sin side:)

Dessuten har vi den gleden å fortelle at vi har blitt tre leieboere i leiligheten- idag flyttet Paul offisielt inn! Etter et par visninger tidligere om dagene var det visst likevel vår leilighet som falt best i smak:)evt om Kristinas brødbit spilte en liten rolle i saken. Vi har bestemt at Paul skal få slippe unna det harde regimet vi kjører på oss selv, han har nok med å leke med skalken på brødet og kaste det til værs, like gjerne i en halvtime i strekk- og like arti hver gang.


Etter lesing og soling var det trening på planen, og etter en dag med utsvetting at utallige mengder vann var det kanskje ikke så rart, riimelig tungt å sprette opp trappa under trappetreningen. Men gir oss gjør vi ikke, da er det bare å pushe på hverandre! Vi har blitt litt skeptisk, ja, nesten litt patologisk samkjørte her nede faktisk. Vi snakker i kor, eller snakker ikke i det hele tatt- vi har blitt tankelesere på hverandre..og jammen har det ikke gått så langt at vi både må på do og på-do-på-do samtidig også. Må være noe med lufta. I går var vi forresten å handla oss en nydelig, liten orange blomst som gjorde seg meget godt på frokost-bordet vårt. Litt ekstra trivsel i hverdagen.

Etter treninga var det to stk slitne jenter som hoppa i dusjen og så og si krøyp til restauranten for å spise middag. Sjelden har mat smakt så godt, med gresk salat og kylling satt vi som et forelska par på tur med utsikt ut over havet og nøt kvelden! Koselig!

Nå er det straks natt igjen, og i morra har vi tenkt oss en tur inn til Kotor for å prøve shopping-lykken der!! Nå har det dessuten kommet et nytt album øverst til høyre, til dere som vil finne det interessant:)

"Å leve er ikke nok. Solskinn, frihet og en liten blomst må man ha."

Adios!!:)

SKÅL FOR HARSTADS SOLSTRÅLE!!



Gratulerer for Line som er 25 år idag:) Hipp hipp hurra, og nyt dagen ditt flotte kvinnfolk!!;) Ha en strålende dag!! STOR klem fra Kaja som savne dæ, og Kristina:)

torsdag 23. april 2009

Hej, hej, hallå.....:-)

I dag ringte klokken 6.15 og vi spratt ikke akkurat opp i treningsklærne, men nesten...Etter en kjapp frokost startet vi treningsøkten på vei til instituttet. Vi hadde planlagt at fra denne dagen av skulle vi være effektive og slå sammen turen til instituttet og morgenøktene. På forhånd hadde vi ordnet oss et eget garderobeskap med alt av klær og dusjeutstyr som vi trengte. Vel fornøyde med å ha slått to fluer i en smekk kom vi frem ganske så svette en halv time før vi skulle være på plass som fysiostudenter:-) Da kom vi på at nøkkelen til garderobeskapet var hjemme,gitt...
Ganske så urenslig og ekkelt lurte vi oss inn på et bad, slengte de svette skjortene våre rundt i lufta for å "kjøle ned" både oss selv og skjortene, tok en real kattevask og vips var vi fysiostudenter med akkurat samme antrekk: gul treningsskjorte, svart Nike løpetights og joggesko. Vi satset på at det så ut som at tuppen og lillemor bare ville være likens sporty kledd og at det er slik man går kledd i Norge - og jammen fikk ikke Kaja dette spørsmålet:" Har dere ordnet dere arbeidsantrekk?" av en av de få mannlige fysioterapeutene. "Yes" sa hun, uten å rødme ;-)

Dagen på instituttet har vært en liten revolusjon. En ny verden åpnet seg for oss da vi fikk lov til å komme ned til A-blokka hvor den norske fysioavdelingen var. Plutselig følte vi at noen faktisk enset oss og til med pratet til oss! :-)
Fysioavdelingen var fylt med søte, gode eldre mennesker hovedsaklig fra Kristiansand. Ikke alle greide å forstå den gebrokne engelsken til fysioterapeutene og vips så var vi en av deres viktigste mellomledd og fikk komme på banen. Herlig - let the game begin! :-)
Svært fornøyde og en god del mer optimistiske til praksisen tok vi joggeøkt nr.2 tilbake til Hertzeg Novi og leiligheten vår....og styrkeøkten kunne begynne ;-)

Vi har hatt en ny handlerunde på vårt kjære supertmarked Panto og matet kjøleskapet med nye spennende ting :-) Middagen i kveld ble en serbisk variant av taco (ikke lefse,krydder eller annet tacostæsj -kun kjøttdeig og salat) Nam igjen!
Kaja fikk også vist litt muskler under middagslagingen. Lokket på olivenglasset var umenneskelig godt lukket, men sta som hun er nektet hun å gi seg. Etter en del manndige brøl og rare kroppsstillinger smalt det og det flagret oliven rundt i leiligheten, mens Kaja sto igjen med olivensaft i hele ansiktet og på klærne. Girlpower!

Nå har vi kommet oss opp i senga og har vår faste kvalitetstid foran hver vår pc mens vi hører på musikk og oppdaterer dere der hjemme :-)
Oi, noen er kanskje interesserte i været her nede også? Jadda, i dag fikk vi noen få timer med sol mellom skyene på ettermiddagen. Vi satt selvfølgelig beredt og spratt frem på sekundet i bikiniene våre - noe uttalt skille hpå kroppen ar likevel ikke meldt seg....

"Av og til er en mors styrke sterkere enn naturkreftene." (For dere som ikke henger helt med i svingene; Kaja ble mor for to drømmer siden...)

Noche! :-)

Verdens snilleste og sprekeste mormor har bursdag! :-)


Hipp hipp hurra for verdens snilleste, sprekeste og godeste mormor som fyller år i dag! :-) Gratulerer så mye med dagen! Håper du får en fin dag. Vi gleder oss sånn til du kommer nedover - da skal vi feire deg!
Stor klem fra Kissetina`n din og Kaja

onsdag 22. april 2009

Studiedag

I dag stod klokka på 08.00!! Pga vårt "nye" og friere liv på Instituttet fikk vi ta oss en studiedag, noe som passa oss som plommen i egget. To ekstra timer soving er virkelig gull verdt! Kaja hadde en litt angstpreget første-start på dagen av en veldig ekte drøm om at hun hadde fått en baby..ikke arti, så Kristina fikk oppgaven av å roe ned og forklare at det "kun var en dum drøm." Deretter ble det lesetid, prøvde oss med godt mot ute på verandaen, men sola ville ikke spille på lag med oss i dag heller, dessverre. Etter et par caffemio og testing av kjeveåpning på hverandre var det tid for trening igjen. Bakkeløp og sprung-lauf med påfølgende styrketrening..puh, riktig så tungt, men det er bare å henge i om Adriana Lima`s kroppsfasong skal komme til syne;) Under styrketreningen vi utførte her hjemme med høy nok musikk, ble vi avbrutt av en brølende pensjo-nabo,(som overdøvde 50cent på volum 45), fra den andre verandaen om at det faktisk hadde starta å regne, så hånddukene våre som hang ut måtte reddes!! Godt noen har kontroll på oss da, men i morra skal de kjøre den to-dagers lange bil-turen tilbake til England. Så ble det en velfortjent ferskpressa juice fra cafe Saturnus i overetasjen:) mmmMmM.. Godt selv om betjeningen tydeligvis ikke liker jenter fra Norge. Vi har blitt vant med himling av øyne av jenter her, for å si det sånn. Jaja. Imorra er det klart for nok en arbeidsdag på Institutt Igalo. Sov så godt!

"La hverken mennesker eller hendelser ta livsmotet fra deg."

Ciao, love from Kristina og Kaja

Massage,please!




Litt sen oppdatering på hva som fylte gårdagen, men bedre sent enn aldri....:
Vi sto som vanlig opp kl.6 for å trene før arbeidsdagen startet. Veldig trøtte løp vi rundt i gatene mens resten av byen begynte å våkne til ny dag :-) Det regnet ganske mye, men var likevel god temperatur. På turen hjem møtte vi på en av fysioterapeutene på instituttet som tydelig nettopp hadde stått opp. Eneste hun fikk stotret frem i det hun oppdaget oss trippende forbi var " Oh,gosh..", med en blanding av irritasjon og glede for å se sånne friske sjeler! ;-)
Deretter dro vi på instituttet og fortsatte i-hælene-gåingen vår. Har løsrevet oss litt mer fra veilederne (til deres lettelse?) og går litt mer rundt for oss selv og ser på det som foregår. Bassengtrening, bevegelsestrening osv...Interessant :-) Vi møtte også Kajas tante og fadder Åse som er sjefssykepleier for Rikshospitalets stab der nede. Koslig! Hun kunne fortelle at neste uke kommer det nytt påfyll med norske pasienter fra Kristiansand hovedsaklig, rundt 200 nordmenn. Samtidig kunne hun fortelle at på 17.mai var det riktig festdag her nede med tog, flagging og alt som hører med til en norsk 17.mai. Kaja hadde lyst til å ta salto og rope høyt, men greide å beherske seg - nå trengte hun ikke lenger bekymre seg for at det ikke skulle bli noen ordentlig 17.mai lenger :-) (Hun har tyvlyttet på korpssanger på pc`n til Kristinas store frustrasjon...)

Etter en lang dag på instituttet kom endelig det vi hadde ventet på siden vi kom ned hit: MASSASJE på Beaty salongen! :-) Vi bestilte begge to aromamassasje på nakke/rygg, noe begge to tydeligvis ikke fikk. Mens Kaja hadde fått nydelig vaniljeolje, behagelig Celine Dion-musikk til nydelig massasje av nakke og rygg, ble Kristina kommandert til å ligge i bare trusa i et STILLE rom, med ekkel oljeduft og merkelig behandling på hele kroppen. Der lå hun i trusa og hørte sin egen mageromling og lurte på om Kaja hadde det likens..... Det hadde hun tydeligvis ikke. Kaja var i allefall svært fornøyd med massasjen og følte hun fikk valuta for pengene :-)

På hjemturen handlet vi inn god mat, samt en vinflaske og sjokolade til pensjo-paret ved siden av som vi har blitt så glade i ;-) Etter lesingen ble det en nydelig middag med hvitløksmarinert kyllingfilet og dadler surret inn i pæreskinke sammen med salat og ris. Nam!
Deretter tok vi omsider kvelden, STAPPMETTE på god middag, mens vi hørte at regnet plasket ned på balkongen...
Så glade som vi har blitt i hverandre endte også denne natten med at Kristina lå henslengt med halve seg oppå Kaja - vi er som skapt for hverandre :-)

Vi setter så stor pris på at dere skriver inn til oss og gjør alt vi kan for å svare tilbake! Håper dere finner dem på kommentarene nedenfor deres innlegg! :-)

.......om noen strakser kommer oppdatering på dagen i dag!

"Betre buk sprengje enn god mat slengje."

mandag 20. april 2009

Lesestund har gull i munn! :-)


I løpet av helga har vi vært ganske frustrerte over praksisplassen, vi har egentlig stort sett bare følt oss litt i veien og trasket etter veilederne. Heldigvis ble vi litt beroliget idag, da vi fikk snakket med veilederen og hørt litt om planen videre framover:) ganske mye frihet for vår del, og det er nok ingen tvil om at det læringsmessig ville vært bedre i Norge..men, bare så det er sagt- vi ville ikke bytta for en hver pris!! :) Idag har vi proppa i oss masse egg på jobben, her feirer de nemlig påske nå! De følger visst en anna kalender her, en gamlere utgave av kristendommen som vi forstod, noe vi faktisk aldri har hørt om. Uansett, tradisjonen her i påska er å ha mala egg, og knuse dem på en spesiell måte før de spises. Etter jobb ble det en leseøkt på verandaen med den daglige cafemio, idag stod nakke på leseplanen. Litt ukonsentrerte, men ikke alle dager kan være like effektive:) Dagens trening bestod nok en gang av trappehopping- under oppvarmiga var det en gravemaskin som tuta på oss 10 ganger på rad..DET er inte värje dag!! synd for oss at det er lite kjekke, og meget usjarmerende gutter da.. Kaja ble dessuten tatt i kjæreste-lenka under trappetreningen av en "kul" guttegjeng som kom forbi, mens den fjerde i gjengen stod i bakgrunnen og filma.."HJELPES!!" utbrøt hun, mens en hakasleppende Kristina stod på toppen av trappa og så på det hele. Litt ekkel situasjon der og da, og fra det øyeblikket ble det bestemt at det ikke blir noen festing på oss her nede..men det er no egentlig bare godt:) MEN,vi liker ikke rasen gutter for øyeblikket, det skal sies.. Forresten, yr.no er ikke til å stole på, idag har det vært ekte syden-varme! Herrrrlig!

"En kvinne trenger en mann like lite som en fisk trenger en sykkel!"

søndag 19. april 2009

En behagelig avslappende søndag...

I dag startet dagen med at Kristina våknet helt fortumlet og ikke fant Kaja oppe i senga. Det viste deg at klokka var 13.00 på dagen og Kaja satt flittig på verandaen og leste,hun. Etterhvert tumlet Kristina seg ut med bøkene sine også. Det ble en veldig effektiv og bra lesedag ute i brukbart vær :-) Vi leste om rygg og gikk etter noen timer over til å diskutere en kasuistikk...
Kaja har ikke vært helt i form med begynnende ørebetennelse, så i dag skjønte vi at det kanskje var greit å ta en fridag fra trening...(Kristina følte at unnskyldningen gjaldt for henne også)
På kvelden gikk vi oss en tur på Pronto, den store matbutikken et stykke bort mot Igalo, og handlet inn slik at kjøleskapet kunne fylles opp :-)
Middagen ble en god kjøttdeig og spaghetti med sopp, hvitløk og mais opp i.
Nå er vi gode og mette - og svært fornøyde med at vi har funnet sengen en halv time FØR deadline!
I morgen kaller instituttet, enten vi vil det eller ikke........... ;-)

Sov godt alle sammen!

"Det finnes to dager du ikke skal bekymre deg over. Dagen i dag og dagen i morgen."

lørdag 18. april 2009

Dubrovnik-girls and window-shoppers!


Kristina har skjært tenner i hele natt..OG ligget på ryggen med åpen munn og snorket. I dag var dagen for å dra til Dubrovnik, klokka 10.00 ble vi plukket opp av taxi-mannen som tok oss med over grensa. Men, med vårt regime startet jo så klart dagen ikke der. Før frokost snørte vi på oss joggeskoene og tok en intensiv sprung-lauf økt i motbakke. 6*sprung-lauf og 4*motbakkeløp lød økta. Men, neste bakke-økt har vi store intensjoner om å doble mengden, heftig progresjon med andre ord, men det skal vi klare=) Vi har gledet oss stort til denne dagen, planlagt shopping-posenes innlåsning i skap før strawberry-daiqurien skulle ta oss med i kveldens og nattens timer. Ting går ikke alltid som planlagt. Gamlebyen i Dubrovnik var fin den, men mest for det blotte øyets del, shopping-innstilte som vi var fikk vi spurt oss fram til shopping-sentrene, og med godt mot trasket vi i den "10 min" lange veien vi fikk beskjed om. Vi fant dessverre snart ut at bur-ugla i den lille boden sin tydeligvis hadde sent oss på villspor, vi vil si område Moholt og Risvollan..og etter å ha gått i en times tid med mange spørrerunder og vandring på ukjente beiter kom vi til et lite spar-kjøp senter. Vi fikk hvertfall litt ekstra trim, pluss et par klesplagg, og en veske før vi tok taxi tilbake til gamlebyen igjen. Det var ikke vanskelig å se at Dubrovnik var et paradis for is-elskere, på tross av at Kaja er av denne arten hadde bur-ugla ødelagt is-apetitten..GODT gjort! Skrubbsultne tenkte vi å finne oss en koselig cafe for å nyte fridagen og utflukten, men plutselig var hele gamlebyen ribba for cafeer, og vi satte oss til slutt, en smule bitre,ned innendørs for en salat. Sendte melding til vår private sjåfør om å bli hentet tidligere, og fikk svar pronto om at henting skulle skje om en time. Etter en halvtime slumring og batterioppladning kom vi oss ut i gata igjen, vi er fortsatt ikke sikre på om maten gjorde oss mer oppmerksomme, eller om butikkene hadde gått oss borger forbi..men plutselig var vi i et eldorado av en nike-butikk! PLUSS, det flommet over av cafeer..hm. De andre flotte klesbutikkene vi fikk øye på hadde stengt mens vi satt inne til ladning, så det ble med litt window-shopping. Penger spart! Dagen endte godt med noen fornøyde kjøpere, og litt for liten tid.. Vel hjemme ble det en koselig middag på strandpromenaden, med et trubadur-orkester spillende kun for oss, en riktig trivelig avslutning=)

Vi har lært at:
I Dubrovnik er vi ikke katter, men derimot hester, da guttene faktisk vrinsker etter oss.
Aldri stol på bur-ugler når man er på ukjent farvann.
Kaja vet nå at AC står for air-condition.
For å finne norske priser i Kroatia må man dele konas på 7, for så å gange med 9.
Vi liker Igalo like godt som Dubrovnik.
Kristina snorker.
Yr.no melder dårlig vær hele langtidsvarselet i Igalo.
Kaja har rasfare i emning.
Når Kristina bestiller en oliven-salat, får hun akkurat det- en stor skål med KUN oliven.
At det ikke går an å ha borgen som kjennetegn på taxi-opp-plukking når man i etterkant ser at hele byen er omringet av en borg..
Kristina fikk et mega-kompliment av en fransk 85+ år gammel dame.

"Aldri så vondt at det ikke er godt for noe!"

Snakkes i morra, lesere!

fredag 17. april 2009

JA, MÅ DOM LEVA!!!!!! :-)



Idag, lørdag 18.april, har to søte små engler bursdag! :-)

Kjersti (bestevenn og "søster" av Kaja) blir 23 år og Lene (Kristinas søte lille søskebarn som ikke lenger er den bittelille nydelige jenta hun kunne leke moren til) blir myndig! Vi heiser flagget og feirer dere i Dubrovnik! Ha en like strålende dag som det dere selv er! Vi er glade i dere! :-)

"Hipp hipp hurra, hurra, hurra!"

Stooor klem til dere fra oss! :-)


Fridag! :-)





Gjett hvem som kunne sove utpå til 08.30 i morges og IKKE tusle ned til instituttet kl.07.00!? Herlig! Likevel har vi valgt å leve et naziliv her nede med to treningsøkter hvor pausene består av intensiv eksamenslesing...(eneste som er utskeiing her i gården er iskaffe!)Men, vi liker det og storkoser oss her vi løper rundt med løshunder etter oss og "kjekkaser" som lokker på oss som pusekatter :-)I helgene skeier vi dessuten ut med å spise ute og lørdag er lesefri dag!
Dagen i dag startet slik:
Kaja våknet med fortsatt vond hals, men likevel bestemt på å trene før frokost. Litt halvgretne hoppet vi inn i treningsklærne og satte kursen ned mot promenaden. Her løp vi rundt mens vi våknet etter ca 20 minutter. Deretter startet TRENINGEN! Trappetrening til tusen hvor vi til slutt sto og ristet hemningsløst i føttene...vondt,men deilig ;-)Deretter gikk vi og handlet frokost som vi koset oss med på terassen mens vi lagde leseplan. Flinke jenter? JEPP! :-)

Vi har også funnet ut at det er kommet en ny sport her for "kjekkasene" i byen: Å late som de kjører på de to blondinene uansett hvor langt inntil husveggene de går....
Selv om vi prøver å drite i det greier vi ikke alltid å unngå å bli forbanna på de innbilske, ekle guttene som tror vi er pusekatter. Under løpeturen kom vi litt brått på to gutter som presterte å rope "Sieg Heil". Kaja reagerte slik: "NEI! Det var ikke noe fint..." Mens hun måpte trippende forbi "kjekkasene". Det var absolutt ikke noe fint....

Som allerede nevnt er helger ute-å-spise-dager så i kveld har vi vært i gamlebyen i Hertzeg Novi og spist kjempegod middag på en koselig restaurant. Kaja spiste som alltid kylling og Kristina prøvde seg på svinefilet. Nydelig god mat! :-) Men, kvelden kunne ikke gå heelt plettfri. Kristina var så sulten når forretten "Serbisk salat" ble servert og kastet det hun trodde var en stor gul paprikabit i munnen. Det var ikke en gul paprika, men en gul chilli. Vi måtte bestille en cola ekstra, men det gikk bra :-) Nå har hun i allefall fått i gang forbrenningen...!

Vi har lært bittelitt i dag også:
Kaja vet nå at det går fint an å bruke fotofjernkontrollen selv om kameraet ikke står på fotostativet.
Kristina vet nå at ikke alle gule paprikaer behøver å være paprikaer.
At når vi tror vi blir påkjørt, blir vi ikke det. Det er bare morsom lek.
Ikke alle hunder her nede er snille. Vi måtte løpe forbi en illsint kamphund som sto bak gjerdet sitt og knurret svært aggressivt.
Vi har lært lateral og medial prolaps-regelen.
Kristina vet nå at Kajas ferskenduftende fiser skyldes det aprikose dufte-toalettpapiret (man må overdrive litt for å være morsom!)
Vi vet også at det vil koste oss 80 euro totalt for å ta taxi tur-retur Dubrovnik -> noe vi skal bruke lesefridagen vår i morgen til! :-)

Og dere ser kanskje at vi har lagt til et nytt profilbilde på bloggen? Ja - vi har blitt bittelitt glade i hverandre her nede :-)

Sov godt,godtfolk!

"En dag uten trening er en dag uten mening"

torsdag 16. april 2009

Trøttiser i Montis..

Andre arbeidsdag er over, og å være observatører fra 0800-1330 er jammen ingen spøk! Ganske arti at vi idag fikk høre den etterlenktede trøndersken i korridorene, da nord-trønderske pasenter har ankommet senteret. Vi vet at vi bare har vært borte i et par dager, men gebrokken-engelsk og serbiske som ikke prater engelsk i det hele tatt kan til tider være en smule slitsomt.



Etter endt dag på instituttet hoppet vi rett inn i bikinien for en solings på verandaen..yr.no melder nemlig regn hele neste uke, så alle solstråler benyttes til det fulle..:) Gårsdagens treningsøkt kjennes dessuten litt for godt i dag, har vel på det man godt norsk kalles en real gangsperr!! Skolebøkene kom også idag fram til den daglige is-kaffen som skal bli tradisjon her, NAM, her snakkes det kvalitet..det kan is-kaffe-dronninga Kristina skrive under på!! Pensjo-naboen stakk fram hodet fra verandaen, "maybe you can give the plants some water someday..maybe?" og pekte på den brune kvisten i hjørnet. Plantene har nok gått oss hus forbi, men det skal det fra nå av bli en ordnings på! Ble en lang soveperiode ute i sola også, vi er slitne etter noen dager med masse nye inntrykk! Tok oss derfor bare en liten joggetur idag, rompa og trøttheten tålte ikke mer, restitusjon er jo dessuten den viktigste delen av treningen..;) Men, fortvil ikke- i morra er planen en to-økters da vi har studiedag!



Vi har idag lært at:

Planter må vannes også her i Montenegro

Uttalen på serbisk er akkurat som det skrives

Prevention betyr forebygging (lært av levende ordbok next door, grei å ha når det leses engelsk litteratur)

Man kan, og blir støl av utfall uten vekter



God natt alle sammen!





"Man MÅ lide for skjønnheten.."



Ciaooo

onsdag 15. april 2009

Dobrodan! :)

















Da er vi faktisk
ferdig med vår første dag på Institutt Igalo!
Dagen startet slik: Kaja våknet av at noen hadde rullet seg inn i armkroken sin, Kristina måtte dusje i ISKALDT vann(to blondiner skjønte ikke knappen til varmtvannsbeholderen), Kristina hørte et "AU!" fra stua og fant Kaja en meter bak verandadøra - i all sin begeistring for den gode temperaturen ute såg hun ikke at glassdøren enda ikke var blitt åpnet. Men, ingen skade skjedd - og etter en angstpreget frokost fikk vi tuslet oss i vei ned til Instituttet kl.7.00. Vi gikk 45 minutter langs strandpromenaden og nøt soloppgangen mens øvde på den rustne engelsken :-) Institutt Igalo var enormt og det tok oss noen etasjer og spørrerunder før vi omsider ble henvist til Fizioterpije/Kinezioterapije. Blant gamliser i slobrokk og tøfler skilte vi oss godt ut og ble raskt fanget opp av fysioterapeutene. De hadde (som fryktet!) ikke fått med seg at vi skulle komme enda, men tok likevel utfordringen godt og etter kort tid hadde vi hver vår veileder som vi hang i hælene på :-) Man kan ikke sammenligne fysioterapien her med den vi har i Norge. Her blir pasientene sendt rundt med "lappen sin" til hver behandling (bestående av massasje, hydroterapi, gytje, dulling, elektroterapi, basseng, magnetbehandling, dulling,individuell gymnastikk, gruppetrening, dulling, dulling, mobilisering hvor terapeut gjør bortimot ALT mens pasienten ligger der og prater om alt og ingenting - her er med andre ord Medisinsk treningsterapi et ukjent begrep! :-)
Klokken 13.00 var arbeidsdagen over og vi kunne ta av oss langbuksene og skremme innbyggerne med våre GJENNOMSIKTIGE bein langs promenaden på vei hjem..
Vel hjemme endte vi opp på verandaen med en god salat og brød, etterfulgt av tidenes beste iskaffe :-) OG! Vi har heller ikke glemt at vi faktisk studerer, så bøkene fikk litt oppmerksomhet mellom solingen..
På ettermiddagen ble det en times lang joggetur inkludert styrketrening ytterst på moloen. Der koset vi oss med push-ups og spensthopp helt til to "kjekkaser" kom og skulle fiske akkurat der. Deretter dusjet vi i VARMT vann (den engelske pensjo-mannen, som kakker på døren før vi rekker å ha den igjen når vi er hjemme om dagene, fant knappen!)og lagde oss god middag før vi tok kvelden. Vi har det med andre ord som plommen i egget og går bare rundt og smiler :-)
Dette har vi lært i dag:
Kaja vet nå at deutch og dutch ikke er det samme.
Dobradan betyr "God dag!"
Vada og nervi betyr nerve og vann.
Lokking på katter her er ikke å lokke på katter, men på to norske blondiner som løper rundt langs strandpromenaden.
Man må ÅPNE verdandadøra før man skal sjekke temperaturen.
Det finnes en knapp under varmtvannsbeholderen.
Kaja er IKKE Kristian Davids armkrok, men likevel en god erstatter :)
Kaja har lært at løshunder IKKE biter i leggene.
Kristina teller til fem på serbisk hele tiden for å ikke glemme det "jedan, dva, tri, *****, pek!"

Nå har vi tatt kvelden etter en lang og fin dag :-) Sov godt!

"Carpe diem"

tirsdag 14. april 2009

Vi er fremme!!!!!!! :-)






Etter et "SISTE opprop" om at gate nr 50 til Dubrovnik is closing, fant vi det liksom greit å gi slipp på Kåre Conradi på elektronikk-butikken Gardermoen..

Flyturen gikk egentlig ganske fort, sov for det meste etter en lang natt på toget med bortdovning av kroppsdeler og soverykninger. Vel fremme i Dubrovnik ble vi som avtalt møtt av Bozo med navneskilt med Kristina Ryan og Kaja Boro. Kjempekoselig mann som har lova oss en tur til Hvar en dag..:) herlig!! Været er litt overskyet idag, men med en temperatur på 20 grader skal vi vel klare å overleve det..!

Leiligheten er også laangt over forventning, rart, men meget godt at dette er hjemmet vårt de neste to mnd ;) I naboleiligheten har vi et kjempesøtt pensjo-par fra England som tok oppgaven med å ta imot oss seriøst, godt å ha noen i nærheten vi kan spørre om ting vi lurer på!

Det kribler fortsatt godt i magen for morgendagen,
vår første dag som fysiostudenter på Institutt Igalo! Er vel bare å hoppe i det, nå er det for sent å snu!

"Hva ville livet være verdt om man ikke våget å ta sjanser?"

Nå skal vi pakke ut resten av sakene og gjøre oss litt kjent i området.

Klem fra Kajs og Kris!! :)



søndag 12. april 2009

Auf wir gehen.....

HJELP! Siste natt hjemme...Selv om vi bare skal være borte i 7 uker oppfører vi oss som om vi skal flytte og aldri noensinne komme tilbake. Kaja sliter med reisefeber-hodepine, mens Kristina sliter med savn FØR koffertene er pakket. Men, dette betyr bare at vi er skjerpet, tar utdanningen vår alvorlig og at vi har mange kjære rundt oss som vi er litt for glade i :-) "Operasjon pakking" er heller ikke så enkel. Man må veie opp og ned. Hertling & Kessler (tidenes mest tungleste fagbok) versus 3 sandaler, solkrem og bikini....? Vi velger å bestille ekstra kolli, pliktoppfyllende og seriøse som vi er;-)