onsdag 29. april 2009

"De e så gåittj,Gekka..."


Slik snakker de søte gamle pasientene til fysioterapeutene sine når de får god behandling. Navnet Gekka oppsto pga dårlig hørsel og navnforvirring (Sjezchka), men har bare blitt beholdt videre til tross for at det betyr "lita tulle" og terapeuten som "heter" det er 1,90 m høy ;-) Og det har nå blitt Kristinas nye kallenavn på Kaja!
I dag våknet vi litt mer opplagte etter at det smalt og vi møtte Brink-veggen i går. Litt flere timer med søvn gjorde utrolig godt for disse overtrente kroppene som får i seg litt for lite hard norsk kost. Grovt brød er f eks helt fremmed her....HYL!
Vi tok vår faste joggetur til instituttet litt over 7 og det regnet faktisk IKKE! :-)
På instituttet dusjet vi (glemmer aldri nøkkelen til skapet igjen), før vi startet traskingen rundt. Litt småstresset over at vi faktisk ikke får gjort noenting skjedde det et mirakel. En av de norske pasientene som sitter i rullestol og har CP lurte på om han kunne være til noen hjelp for oss. Han hadde merket seg at vi stort sett bare sto trykt opp i hjørnene og ikke gjorde så mye ut av oss..Halleluja! Nå skal vi ha en hel undersøkelse med han neste uke :-) Og en lykke kommer sjelden alene - noen damer fra Levanger ville også gledelig stille opp som "kaniner" med småskavankene sine. Så nå må vi nesten bare legge oss slik at vi er opplagte til å utføre fysioterapeutiske tjenester i morgen! ;-)

Etter instituttet ble det den faste joggeturen tilbake etterfulgt av en helt grusom trappeøkt. Ingen pratet på hele økta, men hadde full fokus på å se forbi stjernene som trillet rundt i synsfeltet. Helt forferdelig! Vi er nok ikke helt ferdig med Brink-perioden vår...
Deretter krøp vi opp de siste trappene til leiligheten før vi kastet i oss noen kokte egg og sjekket siste nytt på internett :-)
Ellers har kvelden gått med til lesing og god kylling-middag her hjemme...

I dag har vi lært:
- Ikke alle fysioterapeuter har EMPATI,SNILLHET,GODHET,RESPEKT,MENNESKELIG OPPFØRSEL,OMTANKE eller noe som helst positivt mot kjempesøte,stakkars gamle enkemenn som ikke hører eller snakker engelsk... (selv om 99% har det!)
- Gekka betyr "lita tulle" på serbisk. Her betyr det en av terapeutene som ikke er ei lita tulle.
- Det er så mange hjelpsomme flotte mennesker som melder seg frivillige til "stakkars jentene(søstrene som noen tror vi er)" som trasker rundt og står i hjørnene
- Vi har nok en gang fått bekreftet at trappetrening gir blodsmak og stjerner i øynene

"Beijn in møssl? Rilæx. Nnnndah..." Engelskvarianten som praktiseres her på instituttet, som vi dessverre har begynt å tatt etter. Oversatt= Pain in muscles? Relaxe. Yes.." Ikke rart noen av de gamle søte ikke helt forstår hva som skal skje der de ligger på benken!

Slenger også med et bilde av Kristinas Gekka slik at dere får et bilde på hvordan hun ser ut. Slående lik Kaja i grunn...hun kan også til tider kalles Geek-Gekka.

Da sier Gekka og Kristina god natt og lader opp til første økt som fysioterapeuter i morgen! :-)

(Som dere kanskje har forstått er det slik i regimet vårt at vi har blogg-vakt annenhver dag. I dag er det Kristina som er på vakt - slik at alle misforståelser om at Kaja legger ut "fine" bilder av seg selv blir oppklart!)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar