onsdag 15. april 2009

Dobrodan! :)

















Da er vi faktisk
ferdig med vår første dag på Institutt Igalo!
Dagen startet slik: Kaja våknet av at noen hadde rullet seg inn i armkroken sin, Kristina måtte dusje i ISKALDT vann(to blondiner skjønte ikke knappen til varmtvannsbeholderen), Kristina hørte et "AU!" fra stua og fant Kaja en meter bak verandadøra - i all sin begeistring for den gode temperaturen ute såg hun ikke at glassdøren enda ikke var blitt åpnet. Men, ingen skade skjedd - og etter en angstpreget frokost fikk vi tuslet oss i vei ned til Instituttet kl.7.00. Vi gikk 45 minutter langs strandpromenaden og nøt soloppgangen mens øvde på den rustne engelsken :-) Institutt Igalo var enormt og det tok oss noen etasjer og spørrerunder før vi omsider ble henvist til Fizioterpije/Kinezioterapije. Blant gamliser i slobrokk og tøfler skilte vi oss godt ut og ble raskt fanget opp av fysioterapeutene. De hadde (som fryktet!) ikke fått med seg at vi skulle komme enda, men tok likevel utfordringen godt og etter kort tid hadde vi hver vår veileder som vi hang i hælene på :-) Man kan ikke sammenligne fysioterapien her med den vi har i Norge. Her blir pasientene sendt rundt med "lappen sin" til hver behandling (bestående av massasje, hydroterapi, gytje, dulling, elektroterapi, basseng, magnetbehandling, dulling,individuell gymnastikk, gruppetrening, dulling, dulling, mobilisering hvor terapeut gjør bortimot ALT mens pasienten ligger der og prater om alt og ingenting - her er med andre ord Medisinsk treningsterapi et ukjent begrep! :-)
Klokken 13.00 var arbeidsdagen over og vi kunne ta av oss langbuksene og skremme innbyggerne med våre GJENNOMSIKTIGE bein langs promenaden på vei hjem..
Vel hjemme endte vi opp på verandaen med en god salat og brød, etterfulgt av tidenes beste iskaffe :-) OG! Vi har heller ikke glemt at vi faktisk studerer, så bøkene fikk litt oppmerksomhet mellom solingen..
På ettermiddagen ble det en times lang joggetur inkludert styrketrening ytterst på moloen. Der koset vi oss med push-ups og spensthopp helt til to "kjekkaser" kom og skulle fiske akkurat der. Deretter dusjet vi i VARMT vann (den engelske pensjo-mannen, som kakker på døren før vi rekker å ha den igjen når vi er hjemme om dagene, fant knappen!)og lagde oss god middag før vi tok kvelden. Vi har det med andre ord som plommen i egget og går bare rundt og smiler :-)
Dette har vi lært i dag:
Kaja vet nå at deutch og dutch ikke er det samme.
Dobradan betyr "God dag!"
Vada og nervi betyr nerve og vann.
Lokking på katter her er ikke å lokke på katter, men på to norske blondiner som løper rundt langs strandpromenaden.
Man må ÅPNE verdandadøra før man skal sjekke temperaturen.
Det finnes en knapp under varmtvannsbeholderen.
Kaja er IKKE Kristian Davids armkrok, men likevel en god erstatter :)
Kaja har lært at løshunder IKKE biter i leggene.
Kristina teller til fem på serbisk hele tiden for å ikke glemme det "jedan, dva, tri, *****, pek!"

Nå har vi tatt kvelden etter en lang og fin dag :-) Sov godt!

"Carpe diem"

5 kommentarer:

  1. Det va itj værst start'n, det! God natt!

    SvarSlett
  2. Hehe! Artig lesning!:) Dere må legge ut flere bilder!:)

    SvarSlett
  3. Hei blondiner!

    Altså - har dere kommet til en feriekoloni eller? Joggende blondiner på beachen med leggings og rosa badedrakter minner ikke akkurat om et hardt studieliv :)Ha fortsatt en fin "ferie" :)

    SvarSlett
  4. Marte M. Høyland16. april 2009 kl. 22:19

    Høres fantastisk ut, flickor! :)
    Kos dåkk masse! :)
    Klæm fra Marte.

    SvarSlett
  5. Så koslig at dere følger med og skriver til oss! :) Håper dere fortsetter med det...er en stor happening for oss hver gang vi ser at noen har lagt inn en kommentar ;)
    Marte: Håper du koser deg i praksis også! Du briljerer vel på Levanger sykehus allerede kjenner vi deg rett :-)
    God natt!

    SvarSlett